10 Ceaiuri care ard la fel de multă grăsime cât o oră în sală

Natura vine în întâmpinarea noastră în mii de feluri, depinde de noi să căutăm și să găsim elementele potrivite pentru bunăstarea noastră. Dacă problema noastră este pierderea în greutate, legată de retenție de apă, dificultăți digestive, oboseală, consumul de ceaiuri din plante poate ajuta. Unele ceaiuri sunt mai utile decât altele datorită caracteristicilor și proprietăților lor. În acest articol vă prezentăm 11 tipuri de ceai care pot ajuta în lupta zilnică împotriva excesului de greutate.


11 Ceaiuri care ard grăsimile și te ajută să slăbești

1. Ceai negru

Este un ceai puternic și plin cu cofeină, perfect de savurat dimineața. Crește în plantațiile din Ceylon, India și China chiar și la 2000 de metri înălțime. Bogat în antioxidanți, previne îmbătrânirea celulară, contracarează acțiunea radicalilor liberi și activează metabolismul.

2. Ceai verde

Poate cel mai faimos din ultimele decenii. Rămâne la culoare verde deoarece nu este supus fermentației. Frunzele sale sunt uscate sub diferite forme, rulate, pliate, ondulate, iar în funcție de metodă ia diferite denumiri. Îmbunătățește starea de spirit, trezește metabolismul, este bun pentru tensiunea arterială, reduce nivelul zahărului și scade nivelul colesterolului.

Dintre cele mai renumite ceaiuri, este cel mai scump, poate din acest motiv, pentru că este mai putin folosit în zona noastră. Derivă din prelucrarea mugurilor de frunze, când nu sunt încă mici, pe care chinezii îi numesc „ace de argint”. Infuzia rezultată este foarte limpede și delicată, bogată în antioxidanți și foarte utilă pentru stimularea metabolismului carbohidraților. Unele cercetări au stabilit potențialul său de a lupta chiar și împotriva creșterii celulelor canceroase.

4. Ceai albastru, verde albastru, Oolong

Trei moduri de a-l numi, dar un singur adjectiv: fenomenal. Ceaiul albastru este prelucrat în mai multe etape, recoltat, ofilit, scuturat, zdrobit, apoi încălzit, rulat și în final uscat. Bogat în potasiu, calciu, magneziu, sodiu, zinc, fosfor și vitamine, întârzie îmbătrânirea, combate radicalii liberi, întărește sistemul imunitar. Bogat în vitamina C, ajută la stimularea microcirculației și te scapă de retentia de apa si celulită.

5. Ceai roșu

Cunoscut și sub numele de Rooibos, este un amestec obținut atât din frunze și crenguțe, cât și din lăstari. Etapele procesării sunt uscarea, baterea și fermentarea. Conține vitamina C, fosfor, zinc, fier, magneziu și calciu. Avantajul acestui tip de ceai este conținutul scăzut de cofeină, ceea ce îl face potrivit pentru toate orele din zi. Este diuretic, favorizează digestia și stimulează metabolismul. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor produse în timpul procesului digestiv, ajutând colonul să rămână sănătos. Polifenolii și alți agenți antioxidanti încetinesc îmbătrânirea celulară.


6. Ceai matcha

Se obține din întreaga frunză a plantei, uscată și măcinată pentru a o reduce la o pulbere foarte fină. Proprietățile sunt aceleași cu ceaiul verde, dar cu siguranță amplificate de tipul de prelucrare. Conține antioxidanți, vitamine și minerale, de 10 ori mai mulți decât alte tipuri de ceai. Reduce colesterolul și stresul și ajută la pierderea în greutate.

7. Ceai verde cu ghimbir

Combinarea a două alimente excelente, cum ar fi ceaiul verde și ghimbirul, nu poate decât să le îmbunătățească proprietățile. Am văzut deja proprietățile ceaiului verde, iar ghimbirul este bine cunoscut pentru virtuțile sale: stimulează digestia, ajută la dizolvarea grăsimilor, accelerează metabolismul, favorizează diureza, precum și are un rol decisiv în stările inflamatorii ale organismului.

8. Ceai de scorțișoară

Este disponibil pe piață în pliculețe practice preamestecate, dar este posibil să-l prepari și independent. Cunoaștem capacitatea uimitoare a scorțișoarei de a scădea nivelul zahărului din sânge, dar și de a calma stimulul foamei nervoase. De altfel, aroma sa acționează ca un relaxant muscular și antistres, foarte utilă în cele mai dificile momente din diete. Pentru a prepara un ceai bun din plante, încălziți apa fără să o aduceți la fierbere, adăugați batonul de scorțișoară, apoi pliculețul de ceai la alegere. Fierberea trebuie să dureze trei minute, cu ibricul acoperit.

9. Ceai de turmeric

Acest ceai din plante este, de asemenea, o combinație câștigătoare, mai ales dacă alegi ceai verde sau ceai albastru. Turmericul are calități antioxidante, detoxifiante, întărește sistemul imunitar, scade nivelul colesterolului și zahărului din sânge, favorizează eliminarea toxinelor. Pentru a prepara un ceai bun din plante, mai întâi se fierbe turmericul, rădăcina sau pudra, câteva minute, apoi se adaugă ceaiul și se lasă la infuzat acoperit timp de trei minute. Se filtrează și se bea.

10. Ceai de melissa

Frunzele de melissa sunt folosite în cazurile de anxietate și insomnie, pentru a declanșa relaxarea generală și un somn bun fără întreruperi. Deosebit de util în timpul dietei pentru a-ți recăpăta puterea în timpul nopții și a susține reînnoirea celulară, se recomandă consumul ceaiului de plante seara, după cină. Ceaiul care trebuie combinat cu acest ceai de melissa nu trebuie să conțină cofeină, deci mai bine dacă este decofeinizat sau ceai roșu.


11. Ceai cu lămâie și ghimbir

La finalul acestui lung drum printre soiurile de ceaiuri care te ajută să slăbești, vă prezentăm și acest ceai. Ceaiul cu lămâie si ghimbir are ceva în plus, lămâie. Funcția sa purificatoare și diuretică adaugă valoare și putere ceaiului de ghimbir pe care l-am văzut deja. În plus, lămâia, datorită conținutului de vitamina C, susține acțiunea antioxidantă și antiinflamatoare a ceaiului din plante. Vă recomandăm folosirea ceaiului matcha sau a ceaiului albastru, pentru a profita la maximum de virtuțile tuturor componentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *