9 semne ale deficitului de proteine – cum se remediază

De ce este atât de importantă proteina

Proteina este elementul constitutiv al corpului și este prezentă în alimentele care vă vor stimula metabolismul și potențialul de ardere a grăsimilor. Nimic nu este mai important decât proteinele. Este într-adevăr combustibilul care vă motivează și sprijină cu adevărat corpul în construirea de țesuturi și celule sănătoase.

Ce sunt mai exact proteinele?

Proteinele sunt considerate lanțuri lungi de aminoacizi, care sunt moleculele importante pe care le obținem din dieta noastră. Aminoacizii pot fi găsiți în multe tipuri diferite de alimente, chiar și în legume, dar cele mai mari surse sunt cele care provin de la animale – cum ar fi carnea, lactatele, ouăle și peștele – dar și în anumite alimente vegetale, cum ar fi fasolea și semințele.

 

Organele vitale, mușchii, țesuturile și chiar și unii hormoni ai corpului sunt formați din proteine. În plus, proteinele creează hemoglobină și anticorpi importanți. Proteinele sunt implicate în aproape fiecare funcție a corpului, de la controlul nivelului de zahăr din sânge la vindecarea rănilor și combaterea bacteriilor.

Pur și simplu, fără proteine viața nu ar exista.

 

O persoană obișnuită are nevoie probabil de jumătate din greutatea sa corporală în proteine pe zi. Deci, dacă cântăriți 150 de kilograme, aveți nevoie de cel puțin 75 de grame de proteine pe zi, dacă încercați să ardeți grăsimi și să construiți mușchiul în mod corect. 👉

 

Aveți un deficit de proteine?

Jan van Deursen, cercetător în clinica Mayo, dr., și-a propus să studieze cauza cancerului, dar în curând cercetările sale l-au dus într-o altă direcție – ce impact are îmbătrânirea? Cercetările sale au relevat că anumite proteine joacă un rol important, chiar critic, în îmbătrânire.

În investigația sa, van Deursen și echipa sa au creat șoareci modificați genetic care aveau un deficit de proteine într-un tip specific de proteine, BubR1. Ei au descoperit că șoarecii deficienți în această proteină vitală îmbătrânesc mult mai repede decât grupul de control al șoarecilor normali.

 

Această proteină naturală scade pe măsură ce îmbătrânim și, în acest studiu, s-a constatat că este la niveluri deficitare în mușchii, inima, creierul, splina, testicul și ovarele șoarecilor. Studiul teoretizează că acest lucru este valabil și în corpul uman, cu un deficit de proteine care duce la cataractă, probleme cardiace, cifoză sau atrofie musculară – toate oarecum frecvente la vârstnici.

Consumul de prea puține proteine poate duce și la aceste simptome:

•Un metabolism lent

•Probleme cu greutatea

•Probleme în construirea masei musculare

•Niveluri scăzute de energie și oboseală

•Concentrare slabă și probleme de învățare

•Stres și schimbări de dispoziție

•Dureri musculare, osoase și articulare

•Modificări ale zahărului din sânge care pot duce la diabet

•Vindecare lentă a rănilor

•Imunitate scăzută

 

9 semne că corpul tău nu obține suficiente proteine

1. Ai colesterol ridicat

Colesterolul ridicat și trigliceridele nu sunt cauzate doar de consumul de alimente grase – sunt, de asemenea, rezultatul inflamației crescute, a dezechilibrelor hormonale și a dietelor bogate în procesare / bogate în zahăr. Dacă aveți tendința de a înlocui alimentele proteice cu gustări zaharoase, carbohidrați rafinați și produse ambalate, colesterolul poate începe să crească, deoarece ficatul și celulele procesează grăsimile mai puțin eficient. Unele studii au descoperit chiar că există o relație inversă între aportul de proteine și riscul de boli de inimă.

 

2. Te simți mai anxios și mai prost

Aminoacizii sunt elementele de bază pentru neurotransmițători care vă controlează starea de spirit. Proteinele ajută creierul să sintetizeze hormoni precum dopamina și serotonina, care ajută la provocarea unor sentimente pozitive, cum ar fi calmul, emoția și pozitivitatea.

 

3. Masa musculară scăzută

Probabil că sunteți deja conștient de faptul că proteina este necesară pentru a construi o nouă masă musculară, dar este importantă și pentru susținerea energiei și motivației. O dietă săracă în proteine poate duce la irosirea mușchilor (sau la atrofia musculară), oboseală și chiar la creșterea grăsimii.

 

4. Nu dormi bine

Somnul slab și insomnia pot fi uneori legate de niveluri instabile de zahăr din sânge, o creștere a cortizolului și o scădere a producției de serotonină. Oscilația zahărului din sânge în timpul zilei se transferă peste noapte. Carbohidrații necesită mult mai multă insulină decât o fac grăsimile sau proteinele. Consumul de alimente cu proteine înainte de culcare poate ajuta la producerea de triptofan și serotonină și au un efect minim asupra nivelului de glucoză din sânge; de fapt, proteinele încetinesc absorbția zahărului în timpul mesei.

 

5. Ai „ceață cerebrală”

Proteinele sunt necesare pentru a susține multe aspecte ale funcționării neurologice sănătoase. Ceața cerebrală, concentrarea slabă, lipsa de motivație și probleme de învățare a informațiilor noi pot fi semne că aveți un nivel scăzut de neurotransmițători pe care trebuie să vă concentrați, inclusiv dopamină, epinefrină, norepinefrină și serotonină. Neurotransmițătorii sunt sintetizați în creier folosind aminoacizi, iar studiile arată că dietele echilibrate cu suficiente proteine pot spori performanța la lucru, învățarea și abilitățile motorii.

Beneficiile proteinelor pentru sănătate

Obținerea de proteine în dieta dvs. este foarte benefică, iar cele mai mari beneficii ale proteinelor includ arderea grăsimilor, ajutarea recuperării musculare și vindecarea rănilor. Și dacă aveți orice fel de vătămare, proteina este esențială. De asemenea, este esențială pentru:

•Combaterea diabetului și echilibrarea glicemiei

•Funcția creierului

•Orice problemă pe care o aveți în ceea ce privește depresia și problemele creierului

•Colesterol

 

Există studii după studii care arată că proteinele sunt esențiale pentru corpul dumneavoastră.

Și nu în ultimul rând, este important pentru recuperarea musculară. Așadar, dacă încercați să vă recuperați și doriți să vă îmbunătățiți energia generală, este esențial să obțineți mai multe proteine în dieta dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *