Străinii au devenit stăpâni pe pământurile noastre
În timp ce unele ţări sunt fărâmaţate pe timp de război, altele se pot pierde pe timp de pace. Este şi cazul nostru.
În doar un deceniu şi jumătate, 4,5 milioane de hectare au ajuns pe mâna străinilor, iar suprafaţa se va mări în considerabil, odată cu legea care ne obligă să vindem pământ străinilor.
Nu numai că teritoriul ne va fi cumpărat de alţii, dar şi ce produc ei aici va pleca spre Occident.
Cel mai scump pământ este la Nădlac. Acolo, un hectar costă 5.000 de euro.
În decembrie 2012 la Nădlac, sute de fermieri au ieşit să protesteze în stradă faţă de proiectul care leagă România de Ugaria, aşa cum au gândit-o specialiştii guvernului Boc.
Fără pasaje şi treceri pentru utilajele agricole, noua autostradă va izola aproape opt mii de hectare de teren aflate la graniţa cu Ungaria, mai precis, cel mai fertil pământ din vestul României.
Proprietarii arădeni se tem că vor fi nevoiţi să vândă pământurile vecinilor de peste graniţă, pentru simplul fapt că nu vor mai avea acces la ele.
La doi ani după protest, cele mai negre gânduri ale lor sunt pe cale să devină realitate: proiectul autostrăzii nu a fost schimbat, dar a mai şi intervenit ceva – în curând, cetăţenii străini persoane fizice vor primi, conform prevederilor Uniunii Europene, dreptul de a cumpăra pământul românesc, fără ca cineva să îi limiteze şi să îi oprească în vreun fel, iar presiunile din exterior, spun oamenii, au început deja.
Sursa: Antena3 (2014)