Negresă cu nuci: o prăjitură pe cât de simplă pe atât de fină și aromată

Negresa cu nuci este un desert deosebit de simplu dar foarte aromat datorită nucilor. Este una dintre cele mai bune prăjituri pe care le poți prepara în confortul bucătăriei tale.

 

Nici nu vei mai avea nevoie de prăjituri de la cofetărie, după ce vei gusta această bunătate.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie?

2 oua

300 g zahar granulat

 

1 pachetel zahar vanilat

 

500 ml lapte

 

500 g faina

 

1 lingurita scortisoara

 

200 ml ulei

300 g zahar granulat

 

1 pachetel zahar vanilat

 

500 ml lapte

 

500 g faina

 

1 lingurita scortisoara

2 linguri cacao

 

1 pachetel praf de copt

 

2 linguri gem de prune

 

5 linguri alune macinate (sau nuci)

 

In plus:

 

100 g nuci

 

Mod de preparare:

 

Se amesteca ouale cu zahar cu un mixer pana se topeste zaharul.

 

Adaugam uleiul in portii amestecand continuu.

 

Adaugam apoi laptele si gemul, amestecam.

 

Se amesteca faina, cacaoa, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata si scortisoara intr-un bol.

 

Se amesteca usor ingredientele uscate cu aluatul.

 

Se toarna aluatul obtinut intr-o tava de 20×30 cm in care am pus hartie de copt.

 

Presarati blatul cu nucile tocate.

 

In cuptorul preincalzit la 180 de grade, coaceti timp de 20-25 de minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *