Mănâncă AVOCADO de două ori pe săptămână pentru sănătatea inimii!

Avocado este unul dintre cele mai sănătoase fructe. Pe lângă faptul că este delicios și ușor de savurat, conține și o doză consistentă de nutrienți importanți, cum ar fi fibre, grăsimi sănătoase, potasiu, magneziu, acid folic și vitamina K.

 

Este o sursă excelentă de acid oleic, un acid gras omega-9 care s-a dovedit că este benefic pentru sănătatea inimii prin reducerea tensiunii arteriale și scăderea colesterolului. Multe beneficii ale fructului avocado provin din acest acid gras mononesaturat.

Un studiu publicat în martie 2022 în Journal of the American Heart Association a examinat relația dintre consumul de avocado și riscul pe termen lung de boli cardiovasculare.

 

Se pare că consumul de avocado, de două ori pe săptămână, poate avea beneficii semnificative pentru sănătatea inimii și a creierului, a pielii, a digestiei. Este, de asemenea, foarte sățios și extrem de util pentru pierderea in greutate.

Studiul a inclus peste 110.000 de persoane și a examinat relația potențială dintre consumul de avocado și riscul de boli de inimă pe termen lung.

 

Toți participanții la studiu nu aveau cancer, boli coronariene și accident vascular cerebral la momentul inițial, iar dietele lor au fost evaluate la fiecare patru ani.

După 30 de ani de urmărire, cercetătorii au descoperit că cei cu un aport mai mare de avocado (consumând de două ori pe săptămână) aveau un risc cu 16% mai mic de boli cardiovasculare și un risc cu 21% mai mic de boli coronariene.

 

Aceste date sugerează că înlocuirea unei jumătăți de porție pe zi de alimente grase, inclusiv margarina, untul, brânza și carnea procesată, cu avocado, poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă în viitor.

Pe lângă faptul că avocado este benefic pentru sănătatea inimii, consumul regulat al fructului are si următoarele beneficii:

– reduce riscul de sindrom metabolic,

– protejează împotriva rezistenței la insulină și a diabetului,

– susține sănătatea ochilor, a pielii și a părului,

 

– promovează pierderea în greutate,

– susține o digestie sănătoasă,

– stimulează starea de spirit,

– ameliorează simptomele artritei,

– combate creșterea celulelor canceroase.

Cum se consumă

Vestea bună despre avocado, care reduce riscul de boli de inimă și alte probleme majore de sănătate, este gustul și versatilitatea acestuia. Poate fi adăugat la smoothie-uri, salate, sosuri și multe altele. Puteți face chiar și înghețată de avocado sau mousse de ciocolată.

 

Asigurați-vă că fructele sunt moi înainte de a le tăia și apoi scoateți sâmburele. Poate fi tăiat cubulețe și adăugat în salate, piure ca topping pentru wrap-uri sau burgeri sau folosit pentru a face sosuri precum guacamole. În smoothie-uri, avocado servește ca ingredient cremos ce oferă grăsimi sănătoase, îmbunătățind în același timp textura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *