Cum să ameliorezi durerea de genunchi – rețete vechi care te vor face să uiți de pastile

Durerea și umflăturile din zona genunchiului pot semnala o varietate de probleme de sănătate. Este recomandat să mergi la medic, dacă durerea persistă. Până nu primești un diagnostic corect, nu te grăbi să iei pastile.

Există remedii vechi, dar eficiente, care i-au ajutat chiar și pe bunicii noștri. De obicei, sunt folosite pentru ameliorarea umflăturilor și durerilor.

Remedii vechi care pot reduce umflăturile și durerile de genunchi

Sare, turmeric și suc de lămâie

Pune într-un vas o linguriță de sare grunjoasă, turmeric și suc de lămâie și amestecă bine ingredientele.

Aplică amestecul obținut pe zona dureroasă, înainte de culcare. Înfășoară cu folie alimentară și apoi cu o eșarfă, o șosetă sau un bandaj.

aPoți lăsa remediul cu sare, turmeric și lămâie să acționeze toată noaptea.

Varză

Frunzele de varză ameliorează, de asemenea, durerile de genunchi. Zdrobește o frunză de varză cu un ciocan pentru șnițele astfel încât aceasta să elibereze sucul.

Aplică frunza pe genunchi, gleznă, cot sau altă articulație și înfășoar-o în folie, apoi într-un bandaj. Frunza de varză se aplică seară și se lasă să acționeze toată noaptea.

Cartofi și vodcă

Dă un cartof pe răzătoare și amestecă-l cu puțină vodcă.

Aplică amestecul obținut pe locul dureros și înfășoară cu un bandaj. Lasă amestecul să acționeze. Dacă este necesar, repetă procedura.

Miere și muștar pudră

Încălzește o lingură de miere la bain-marie și amestec-o cu o lingură plin de muștar pudră, 1 linguriță de sare și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Amestecă totul până obții o pastă omogenă.

Aplică apoi pasta pe articulațiile dureroase și acoper-o cu folie alimentară și apoi cu un bandaj. Amestecul de miere și muștar trebuie lăsat să acționeze cel puțin 2 ore.

Acest remediu trebuie utilizat imediat, deci nu-l poți păstra pentru a-l folosi mai târziu. Calmează rapid durerea și ameliorează inflamația articulațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *