SECRETELE SĂNĂTĂȚII

Hrean cu sfeclă roșie și beneficiile acestora pentru sănătate

Ingrediente:

aproximativ 300g hrean (rădăcină proaspătă)

1 sfeclă medie

un vârf de sare

1-1,5 linguriță zahăr

1 linguriță de oțet

apă fiartă

Mod de pregătire:

Clătiți rădăcinile de hrean și curățați-le bine cu un cuțit.

Se taie în bucăți mici.

Hreanul se pune într-un loc răcoros într-un recipient cu apă curată timp de cel puțin 5 ore. Acest lucru este necesar pentru ca rădăcinile de hrean să își piardă puțin duritatea.

Răzuiți hreanul folosind cea mai bună răzătoare sau mai simplu folosiți o mașină de tocat carne electrică.

Răzuiți sfecla în același mod și strecurați sucul într-un recipient separat.

Adăugați acolo rădăcini de hrean ras, sare, zahăr și oțet (puteți varia cantitatea după bunul plac). Se amestecă și se completează cu apă fiartă, astfel încât să acopere ușor amestecul de hrean și sfeclă. Se amestecă din nou, se închide capacul și se dă la frigider pentru o zi. Hreanul cu sfeclă este gata.

Hreanul cu sfeclă rezistă la frigider până la 2 săptămâni deoarece hreanul  este un foarte bun conservant natural.

Poftă bună!

Principalele beneficii ale hreanului si sfeclei roșii

Sfecla roșie este grozavă și știți că este noul superaliment, deoarece studiile recente susțin că aceasta poate fi consumată în orice mod, dar în special sucul poate scădea tensiunea arterială, crește fluxul sanguin. De aici și motivul pentru care atleții sunt încurajați să bea suc de sfeclă; le îmbunătățește performanța atletică.

Sfecla are un conținut natural de antioxidanți care protejează împotriva cancerului; ea conține, de asemenea, niveluri ridicate de nitrați în dietă, legate de beneficiile și ajutorul sistemului cardiovascular.

O sfeclă pe zi îl ține pe doctor departe!

Hreanul este o rădăcină uimitoare. La fel ca sfecla, consumul de hrean este încurajat, deoarece previne cancerul, ajută la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățește performanța corpului în general. Mai presus de toate acestea, susține pierderea în greutate, ajută la digestie și susține o sarcină mai sănătoasă, ne detoxifică corpul. Este un stimulent uimitor al sistemului imunitar, susține oasele mai puternice și ajută la unele afecțiuni respiratorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *