Chec de post – fără lapte sau ouă, dar la fel de bun și gustos!
Chec de post – Un chec neasteptat de bun, cu putine ingrediente. Cu acest chec, toata lumea va tine post. Este foarte simplu de preparat si delicios.
Pentru aceasta reteta se poate folosi orice fel de dulceata sau gem (zmeura, capsuni, visine etc.), depinde numai de preferinta voastra.
Ingrediente:
– 2 cani faina,
– 1 cana zahar,
– 1/2 cana ulei,
– 1 cana apa,
– 1 lingurita esenta de rom,
– 1 lingurita esenta de vanilie,
– 1 lingurita coaja de lamaie,
– 1 pliculet praf de copt,
– 2 linguri cacao neagra,
– 2 linguri dulceata sau gem,
– 3 linguri nuca de cocos,
– un praf de sare,
– turmeric pentru a-i da culoarea galbena (optional).
Mod de preparare:
1. Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie, sarea si faina cernuta in prealabil cu praful de copt.
2. Mixam bine pana la omogenizare ca sa se topeasca zaharul. Se poate folosi si apa minerala.
3. Impartim compozitia obtinuta in doua parti egale. Intr-una din ele punem dulceata si cacao.
4. In cealalta adaugam nuca de cocos si optional putin praf de turmeric pentru ca checul sa capete o culoare usor galbena.
5. Mixam separat cele doua compozitii, pana la omogenizare.
6. Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele doua compozitii, alternandu-le.
7. Dam la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi.
8. Puteti afla cu usurinta daca este gata facand proba cu scobitoarea.
9. Il scoateti din cuptor cand este gata si-l lasati 10 minute in tava. Peste 10 minute il scoateti din tava si-l lasati sa se raceasca bine.
10. Optional, puteti presara zahar pudra. Gata, il puteti servi! Pofta buna!