ACASĂSECRETELE SĂNĂTĂȚII

Aveţi un ALOE în casă? Iată câte afecţiuni puteţi trata cu el!

Frunzele de aloe de casă (Aloe arborescens) sunt bogate în vitamina C şi microelemente, cercetările ştiinţifice arătând că sucul plantei are o acţiune bactericidă şi antiseptică puternică.

Mai puţin cunoscut este faptul că aloe măreşte efectul influenţei plantelor care sunt consumate în acelaşi timp cu sucul său, motiv pentru care în medicina naturistă sunt folosite frecvent preparate complexe, cu mai multe componente.

 

Pentru preparatele terapeutice din aloe se aleg cele mai groase frunze, cu o lungime de 15 cm, din partea de jos a plantei, care nu sunt mai tinere de 3 ani. Planta poate fi introdusă cu succes în tratamentul a numeroase afecţiuni, printre care:

 

Afecţiuni gastrice

O lingură de frunze de aloe se amestecă cu 2 linguri de frunze de viță-de-vie, 4 linguri de flori de sunătoare şi 1 lingură de rădăcină de iarbă mare. Peste ele se toarnă 1 litru de apă clocotită.

 

Se aduce totul până la fierbere şi se lasă pe foc mic, timp de 15–20 de minute şi se lasă la infuzat până la răcire. Se administrează câte 125 ml. de lichid (strecurat) de 3 ori pe zi, cu 5 – 10 minute înainte de masă, până la ameliorare.

Afecţiuni ale ficatului şi colecistului

Un pahar de suc de varză murată se amestecă cu 2 linguri de suc de aloe proaspăt stors. Se administrează câte 150 ml. de preparat, de 3 ori pe zi, în cure de 45 – 60 de zile.

 

Pentru îmbunătăţirea funcţiilor ficatului şi colecistului

Se adaugă câte o lingură de frunze de aloe tocate, frunze de vişine, flori de sunătoare şi rădăcini de urzică în 750 ml. lapte fierbinte. Laptele se aduce până la fierbere şi se ţine pe foc mic timp de 30–40 de minute.

 

Se lasă să se răcească, după care se strecoară, iar plantele se storc bine. Se consumă câte 4 linguri, de 3 ori pe zi, după masă şi înainte de culcare, vreme de 1,5 – 2 luni.

 

Răceală, tuse

O lămâie se spală şi se taie în bucăţi mici, se amestecă cu 50 gr. miere lichidă şi 4 linguri de ceai călduţ de sunătoare. Peste toate ingredientele se adaugă o lingură cu suc de aloe şi se amestecă foarte bine. Se consumă câte o lingură de preparat cu 1 pahar de apă caldă, de 3 ori pe zi, în timpul mesei, până la vindecare.

 

Bronşită

Se desprind 4 frunze mari din partea de jos a plantei, se spală, se usucă, după care se rup în bucăţi mici. Peste ele se toarnă o sticlă de vin roşu sec, se lasă la macerat timp de o săptămână, apoi se strecoară.

Se consumă câte o lingură de lichid, de 3 ori pe zi, după mesele principale, până la terminarea întregii cantităţi. Pentru profilaxie, se consumă după aceeaşi schemă, timp de 10 zile, cu pauză de 10 zile, după care cura se reia încă 10 zile.

 

Întărirea organismului

Pentru întărirea organismului se recomandă următorul remediu: se prepară un amestec din 8 linguri de suc de aloe, 1 pahar cu suc de lămâie, 1 pahar cu miere de albine şi 2 pahare de miez de nucă tocat mărunt. Se administrează câte 1–2 linguriţe, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 1–2 săptămâni.

 

Hipertensiune, colesterol, afecţiuni cardiace

1-2 căpăţâni de usturoi se curăţă şi se pisează, iar peste ele se adaugă 1 pahar de suc de aloe. Se lasă totul la macerat timp de 3 zile, apoi se strecoară. Se administrează câte o lingură, de 3 ori pe zi, după masă.

 

Piele ridată şi îmbătrânită

O jumătate de linguriţă de muştar se dizolvă în 5 linguri de ceai din sunătoare, se amestecă cu 2 linguri suc de aloe şi o linguriţă de unt topit.

 

Se aplică pe faţă şi pe gât, cu un tampon de vată. Se lasă să acţioneze timp de câteva minute (în funtie de sensibilitatea pielii). Se spală cu apă rece, apoi se aplică o cremă hidratantă. Masca se aplică o dată pe săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *