Cum resetăm glanda tiroidă pentru a ne îmbunătăți metabolismul – Hipotiroidismul duce la încetinirea metabolismului și acumularea de kilograme

În vederea funcționării fiecărei celule din organismul nostru este foarte importantă funcționarea hormonilor tiroidieni. În cazurile în care tiroida nu produce suficienți hormoni, funcțiile organismului nu se pot regla și apare hipotiroidismul.

Hipotiroidismul duce la încetinirea metabolismului iar acest lucru duce la acumularea kilogramelor, în ciuda eforturilor depuse pentru a împiedica acest lucru. Printre rolurile tiroidei se numără și rolul de a regla metabolismul, de a ne ajuta să menținem o greutate sănătoasă și o digestie optimă și de a ne menține energici.

Tiroida – Metode de resetare

  • evitarea cofeinei și glutenului
  • consumul de alimente bogate în calciu: urdă, brânză, cașcaval
  • detoxifierea organismului de metale grele
  • evitarea produselor din soia
  • eliminarea zahărului din dietă
  • consumul de pește și ulei de cocos, de fructe de mare și alge
  • verificarea nivelului de iod
  • reglarea nivelului de vitamina A, D și K2

Se recomandă includerea cepei și usturoiul în dieta zilnică însă doar persoanelor care nu suferă de boli gastrointestinale (ulcer sau gastrită hiperacidă). De asemenea, pentru hipotiroidie se recomandă infuziile de crețișoară și coada-șoricelului care au rolul de a regla funcțiile acestui organ. Cele două plante se amestecă și se adaugă 1 linguriță în 250 ml de apă fiartă. Se recomandă câte 1 cană dimineața și seara, cu 30 de minute înainte de masă.

Stimularea secreției de hormoni este importantă în caz de hipotiroidie și poate fi făcută cu ajutorul algelor marine: se adaugă 2-3 lingurițe de plantă uscată la 1 cană cu apă și se lasă la infuzat. Se recomandă de 3 ori pe zi.

Uleiurile esențiale de levănțică și de rozmarin completează efectele algelor și dețin proprietăți similare hormonilor. Se utilizează prin aplicare de cataplasme sau se pot dizolva într-un pic de apă caldă cam 3-4 picături și se poate lua cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Acest remediu este eficient și pentru a combate probleme precum disfuncții renale, neurastenii sau tulburări de apetit.

Păstura și polenul au un conținut bogat de iod, tirozină și metionină care au rolul de a controla funcționarea normală a glandei tiroide. Aminoacidul folosit de glanda tiroidă este tirozina, care are un rol și în biosinteza hormonilor specifici. Se recomandă cure de 4-6 săptămâni în care se administrează zilnic câte 1-2 linguri de polen măcinat și 1 lingură de păstură. Se face o pauză de 2 săptămâni între ele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *