Nu mai aruncați semințele de avocado: Vă pot îmbunătăți sănătatea și frumusețea și pot lupta împotriva cancerului

Există atât de multe produse care au proprietăți utile pe care nu le cunoaștem. De exemplu, o sămânță de avocado. De câte ori am aruncat una?

 

Noi vrem să vă spunem mai multe lucruri despre proprietățile utile ale semințelor de avocado și despre diferitele modalități de utilizare a acestora.

Semințele de avocado au proprietăți bactericide și fungicide. Înseamnă că sunt capabile să neutralizeze diferite microorganisme dăunătoare. În plus, semințele conțin saponine care ne stimulează metabolismul și ne ajută corpul să scape de colesterolul „rău”.  Acestea conțin calciu, magneziu și vitamina C.

Este foarte recomandat să folosiți semințele de avocado ca produs cosmetic sau supliment alimentar.

Aceste semințe uimitoare conțin de fapt patru clase de polifenoli, care includ proantocianidine, flavonoide, glicozide flavanolice, monomeri flavanolici și acizi hidroxicinamici.

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, existența trimerilor de procianidină A, acidului 3-O-cafeoilchinic și acidului 3-Op-cumaroilchinic. Acestea sunt anticancerigene și oferă proprietăți antioxidante care sunt, de asemenea, eficiente împotriva multor afecțiuni hepatice.

Semințele de avocado au demonstrat capacitatea de a trata leucemia mieloidă acută în teste de laborator.

2. Bun pentru sănătatea inimii 

Extractul din semințe de avocado s-a dovedit a fi benefic pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare.

În studiile clinice, extractul a provocat un răspuns vizibil de vasorelaxare în pereții vaselor aortei. Aceasta înseamnă că acele proprietăți au relaxat acele vase.

Extractul de semințe a redus colesterolul LDL sau colesterolul rău, fără să crească  trigliceridele sau să reducă nivelul de colesterol HDL sau colesterol bun.

3. Digestia

 

Se știe de mulți ani că fibrele au un impact extrem de pozitiv asupra tractului digestiv, precum și asupra prevenirii cancerului.

Fructul avocado are aproximativ 4,6 grame de fibre alimentare. Doza zilnică recomandată este de 6 până la 8 grame de fibre solubile.

Colegiul Malhotra a cercetat efectele de vindecare a rănilor, analgezice și antiulceroase ale extractului de semințe de avocado.

Consumul extractului ajută la accelerarea vindecării rănilor. A demonstrat efecte semnificative de prevenire a dezvoltării ulcerului gastric.

 

4. Întărirea imunității

Aceiași polifenoli antioxidanti care au fost menționați anterior întăresc și sistemul imunitar și cresc puterea antiinflamatoare.

Acțiunile antiinflamatorii eficiente sunt benefice în tratarea multor forme de artrită. Extractul din semințe de avocado posedă și un antibiotic puternic; antimicrobian; antifungic; și proprietăți antivirale care au efecte de stimulare a sistemului imunitar.

5. Riduri

 

Stresul oxidativ poate determina îmbătrânirea agresivă a pielii, iar antioxidanții găsiți în extractul de semințe de avocado sunt eficienți în inhibarea formării ridurilor.

Acești polifenoli antioxidanti au demonstrat capacitatea de a reduce semnificativ inflamația pielii indusă de UV și de a induce apoptoza în celulele tumorale, prevenind eficient cancerul legat de UV.

Uleiurile din semințele de avocado cresc în mod măsurabil formarea de colagen. O creștere și mai mare a colagenului are loc atunci când se consumă fructului în sine.

Cum să mănânci un sâmbure de avocado

Consumul unui sâmbure de avocado este un proces destul de simplu.

Scoateți sâmburele din fruct și puneți-o într-o pungă de plastic cu fermoar. Utilizați un obiect contondent, cum ar fi un ciocan, pentru a o sparge. Pulpa poate fi adăugată la rețetele sănătoase de smoothie cu fructe și/sau legume.

De asemenea, îl puteți tăia în sferturi folosind un cuțit și îl puteți pune în blender, astfel încât să devină o pudră înainte de a o adăuga în smoothie-ul dvs.

Gustul ar trebui să fie destul de puternic, așa că amestecarea cu arome puternice, cum ar fi fructele de pădure congelate, kale, spanac sau ananas este o idee bună.

Smoothie simplu din sâmbure de avocado
Ingrediente:

1/2 dintr-o sămânță de avocado
1/2 dintr-un avocado
1 cană de lapte de cocos
1 pară;
1/2 dintr-un măr;
1 cană de spanac proaspăt, organic, crud
Instrucțiuni:

Pur și simplu amestecați toate ingredientele într-un blender de mare putere. Adăugați câteva cuburi de gheață sau bucăți de fructe congelate, cum ar fi mango, amestec de pepene galben sau fructe de pădure și bucurați-vă.

Datorită efectului lor antibacterian, semințele de avocado sunt foarte bune și pentru acnee, păr gras și mătreața. De asemenea, au o influență bună asupra culorii pielii și sănătății părului.

Rețete:

Un scrub. Se amestecă sâmburele de avocado ras cu zaț de cafea, se adaugă sare de mare și se aplică pe piele cu mișcări blânde.
Remediu pentru coșuri. Amestecați apa călduță și sâmbure ras până când amestecul arată ca o pastă. Pentru un efect mai bun, adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai. Aplicati tratamentul numai pe cosuri si lăsați-l timp de 4-6 minute.

 

O mască facială. Amestecă sâmbure ras cu argilă pudra, adaugă puțină apă și se aplică pe față evitând aplicarea pe zona ochilor. După 15 minute, spală-te pe față și aplică o cremă hidratantă.
O clătire de păr. Adăugați 1 L de apă într-o oală cu sâmburele de avocado ras. Fierbeți apa la o temperatură mică timp de 30 de minute. Filtrați amestecul și clătiți-vă părul cu această apă după ce îl spălați.

Cum se folosește ca supliment alimentar:

Este recomandat să consumați semințe de avocado dacă suferiți de obezitate, ateroscleroză sau aveți probleme cu tensiunea arterială. De asemenea, le puteți mânca dacă aveți inflamație (de exemplu, gripă) sau tulburări digestive. Semințele rase sunt de obicei adăugate la salate, smoothie-uri și alte feluri de mâncare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *