Aplicați aceste 12 trucuri și pierdeți mai repede în greutate

Să recunoaștem – de cele mai multe ori, nu mâncăm pentru că ne este foame. Apelăm la mâncare pentru a ne spori sentimentul de confort. Stresul, clima, ora din zi – toate acestea afectează cât de mult mâncăm. Deci, există o modalitate de a ne face ca psihicul și împrejurimile să ne ajute să pierdem acele kilograme nedorite? Există, potrivit lui Brian Wansink – un psiholog, specialist în marketing și cercetător al poftei de mâncare. Astăzi noi vă prezentăm câteva sfaturi prețioase din ultima sa carte!

12. Nu vă fie frică de pofte

Cei mai mulți dintre noi vor găsi această situație familiară: sunteți de o săptămână la dieta cu varză și apă și se pare că cea mai grea parte a trecut deja. Apoi, într-o noapte, ceva vine peste tine și te vezi lângă frigider, mestecând o pulpă de pui și întinzând mâna spre un baton de ciocolată. În astfel de momente, păstrați-vă calmul și abțineți-vă de la a pune gustul amar al eșecului alături de mâncare și mai nesănătoasă. Renunță la pulpa de pui, ia o frunză de varză și ia o mușcătură proaspătă!

11. Respectați regula celor două tipuri de alimente

Încercați să vă asigurați că farfuria dvs. conține întotdeauna două tipuri de alimente: carne și garnitură, garnitură și salată, pește și legume. Acest aranjament simplu vă va obișnui cu un mod mai sensibil de a mânca.

10. Obținerea unui al doilea fel de mâncare

Schimbați locațiile de luat masa. Ridică-ți farfuria și tacâmurile (nimic altceva) și mergi în sufragerie sau la studiu. Alternativ, puteți lua masa pe balcon, terasă sau în grădină. În acest fel, chiar dacă doriți un al doilea fel de mâncare, există șansa ca foamea dvs. să dispară înainte de a ajunge la bucătărie.

9. Lasă dovezi ale “crimelor” tale

Oamenii care se grăbesc să scape de „dovezile” apetitului lor hiperactiv tind să mănânce mai mult decât cei care le lasă la vedere până la sfârșitul mesei, preferând să fie ghidați de sentimentul lor de plenitudine.

8. Fenomenul „farfuriei fără fund”

Potrivit cercetărilor, oamenii tind să mănânce în continuare până când farfuria lor este goală, nu până când se simt plini. Singura modalitate de a rezolva această problemă este să folosești farfurii mai mici și să mănânci cu atenție. Fii atent la senzația ta de foame și încearcă să ignori câtă mâncare rămâne pe masă.

7. Compania

Singuri, mâncăm cu 30% mai puțin decât în ​​prezența altei persoane. În ceea ce privește acele situații în care luăm cina cu 3 sau 4 prieteni – astfel de întâlniri te fac să consumi de două ori mai multă mâncare decât atunci când ești singur. Concluzie? Încercați să mâncați singur mesele principale și limitați-vă la gustări și băuturi când sunteți în compania cuiva.

6. Faceți lista de cumpărături

Când vă dați seama de ce produse veți avea nevoie pentru săptămâna viitoare, faceți așa cum fac bucătarii cu experiență: faceți o listă completă a produselor alimentare necesare (carne, cereale, legume și așa mai departe). Înainte de a merge la supermarket, verificați lista și cumpărați doar produse care vă lipsesc.

5. Spune nu tentațiilor

Găsiți cel mai întunecat, cel mai greu accesibil loc din casa dvs. și ascundeți toate gustările delicioase acolo. (Sau, cel puțin, mutați-le în cel mai îndepărtat colț al frigiderului.) S-ar putea să vă întrebați: De ce să nu vă abțineți pur și simplu să cumpărați aceste surse de ispită? Pentru că, așa cum subliniază Wansink, este mai ușor de spus decât de făcut. A face din casa ta o „zonă lipsită de mâncare nedorită” te va face pur și simplu să mănânci mai mult (în cine știe ce cantități) la prieteni, în cafenele sau la serviciu. Soluția potrivită este să continuați să cumpărați acele lucruri, dar să mâncați cât mai puțin.

Studiile arată că mestecarea fiecărei guri de mâncare de cel puțin 32 de ori ajută la saturarea mai bună a receptorilor noștri de gust, ceea ce reduce semnificativ pofta de mâncare și oferă o senzație mai rapidă de plenitudine.

3. Nu economisiți calorii dimineața

Micul dejun este foarte important. Doar 4 din 100 de femei slabe intervievate au spus că nu mănâncă dimineața. Pe de altă parte, cele care au avut un exces de greutate au recunoscut că au sărit peste prima masă a zilei, în speranța că vor deveni mai slabe.
Dacă nu mănânci dimineața, seara vei simți nevoia de a mânca dublu.

2. Mănâncă-ți mâncarea în porții

Potrivit observațiilor lui Wansink, oamenii care preferă să stea cu spatele la rafturile de patiserie ale cafenelelor sau la standurile cu dulciuri tind să găsească mai ușor menținerea unei siluete subțiri. Puteți urma această tactică acasă servindu-vă mesele în porții, folosind numai farfurii. În ceea ce privește bolurile, tigaile etc., acestea ar trebui să rămână în bucătărie și să nu apară niciodată pe masă. Vezi mai puțin, mănânci mai puțin.

1. Fii calm și consecvent

Nu vă grăbiți să încercați toate sfaturile simultan. Cea mai bună soluție ar fi implementarea unui sfat nou în fiecare săptămână. Treptat, în pași mici, veți obține un nou mod de viață și veți dobândi un corp suplu și frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *