Beneficiile neștiute ale ceaiului de gutui. Tu cât de des îl consumi?

Gutuile au un conținut scăzut de calorii și sunt un fruct extrem de hrănitor, deoarece conțin o varietate de vitamine și minerale esențiale. Ceaiul de gutui este foarte delicios, dar are și o mulțime de beneficii neștiute pentru organismul uman. Tu cât de des obișnuiești să îl consumi? E sănătate curată!

 

Românii consumă gutui, de regulă, însă este important de știut că gutuile au excepționale de care toată lumea ar trebui să fie conștientă. Printre beneficiile consumului de ceai de gutui se numără și prevenirea cancerului, pierderea în greutate, îngrijirea pielii și multe altele.

Acest fruct poate ajuta la pierderea în greutate, ajută la tratarea ulcerului, este antiinflamator, are mari beneficii antioxidante, are proprietăți antivirale, poate ajuta la rezolvarea problemelor digestive.

 

Mai mult decât atât, gutuia este benefică pentru sistemul cardiovascular, poate ajuta la echilibrarea colesterolului, reduce riscul de cancer, poate fi consumată și pentru ameliorarea stresului. De asemenea, s-a dovedit că poate îmbunătăți sănătatea ochilor.

 

Pe de altă parte, gutuia este benefică pentru ficat și poate ajuta la ameliorarea simptomelor de alergie. Ceaiul de gutuie este potrivit și dacă vrei să slăbești sau dacă încerci să-ți menții greutatea. De obicei, gutuia se consumă în gemuri.

 

Pe lângă faptul că este un element de bază în multe forme tradiționale de medicină, gutuia are vindecătoare. Una dintre cele mai mari provocări când vine vorba de acest fruct aromat este prepararea, deoarece, de cele mai multe ori, îl folosesc doar gospodinele, pentru gemuri.

 

Frunzele de gutui uscate se maruntesc si se depoziteaza in pungi de hartie. Foloseste-le pentru a prepara ceai sau decoct.

Pot fi excelente remedii naturiste pe care le ai la indemana pentru a combate anumite afectiuni.

Ceai din frunze de gutui

Pentru a prepara ceai din frunze de gutui pune o lingurita de frunze uscate si maruntite intr-o cana de apa clocotita. Acopera si lasa la infuzat 10-15 minute.

 

Strecoara ceaiul de frunze si lasa-l sa se raceasca pana la temperatura camerei. Poti sa bei pana la 3 cani de ceai din frunze de gutui pe zi.

 

Daca nu poti sa il bei neindulcit, adauga o lingurita de miere dupa ce s-a racit.

 

Decoct din frunze de gutui

Pentru a prepara decoct din frunze de gutui pune 4 lingurite de frunze uscate si maruntite in jumatate de litru de apa clocotita. Lasa infuzia la fiert pentru 20-30 de minute la foc mic sau pe baie de aburi.

 

Dupa acest timp, deoarece in timpul fierberii lichidul a scazut in volum, completeaza-l pana la capacitatea initiala cu apa clocotita.

 

Strecoara decoctul si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei. Bea cate doua cesti de decoct de frunze de gutui pe zi, in caz de tulburari gastrointestinale, cum ar fi diareea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *