Bomboane Raffaello – Reteta celor mai îndrăgite dulciuri ale copilariei
Ingrediente pentru 70 de bucăți:
– 200 ml lapte condensat
– 200 g unt
– 200 g fulgi de cocos
– 1 cană migdale
– 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare
Zdrobim cu o furculiță untul la temperatura camerei, apoi amestecăm cu laptele condensat și adăugăm vanilia și 100 g fulgi de cocos.
Amestecăm bine, până obținem o compoziție cremoasă, apoi o punem la frigider pentru o zi. Scoatem a doua zi din frigider și formăm biluțe din această compoziție, cu o lingură luăm din cremă și cu ajutorul unui cuțit luăm crema de pe lingură și formăm biluțele.
În mijlocul fiercărei biluțe punem câte o migdală. Biluțele Raffaello astfel formate le tăvălim prin nuca de cocos rămasă (100 g) și le punem pe un platou, apoi le lăsăm la frigider.