Câţi bani se dau la o nuntă în 2023

Câți bani trebuie să scoți din buzunar atunci când vrei să participi la o cunuie civilă în 2023?

 

A sosit sezonul nunților și a botezurilor și nu știi cu cât să cotizezi? Ei bine, trebuie să ții cont de anumite lucruri. Iată care sunt sumele de bani care se pot oferi în 2023 la o cununie civilă.

 

 

Deși foarte multe evenimente au fost amânate pe perioada pandemiei de Covid-19, în acest moment majoritatea tinerilor au reluat planurile pentru nunta mult visată.

 

 

Dacă ați fost invitat la o cununie civilă, fie la o rudă apropiată, fie la un coleg sau un prieten și nu știți cât și ce anume să le oferiți mirilor, iată câteva sugestii.

 

În funcție de rolul pe care îl au în viața mirilor, rudele sau prietenii oferă diverse cadouri atunci când are loc cununia civilă.

 

 

Unele persoane preferă să le ofere tinerilor îndrăgostiți cadouri, altele consideră că le-ar fi mai folositoare mirilor o sumă de bani. În orice caz, suma de bani cheltuită pentru cadou şi suma oferită ca dar este aproximativ egală. În 2023, este recomandat să le oferiți mirilor un cadou sau o sumă de bani care să nu fie sub 400 de lei.

Nu există o sumă standard pe care să o oferiți la o cununie civilă.

 

 

Trebuie să luați în calcul şi venitul dumneavoastră lunar când vreți să vă decideți asupra darului.

Unele persoane pun în plic suma pe care mirii le-au oferit-o în trecut, dar există diferențe dictate de…inflație.

 

Dacă vrem să mergem „la sigur”, putem înmulți prețul meniului cu 2, astfel că dacă meniul costă 400 de lei, darul va fi de minim 800 de lei. Dacă meniul costă 350 de lei, un invitat singur poate scoate din buzunar 500-600 de lei, dublu dacă vine însoțit.

 

 

Rudele tind să lase circa 700-800 de lei de persoană, iar nașii vor da minim 3.500-4.000 de lei, în funcție de buzunar.

 

Ce cadouri puteți să oferiți la o cununie civilă?

La o cununie civilă, mulți aleg să facă cadouri, iar ce mai mare provocare nu este alegerea ținutei ci alegerea cadoului potrivit. Ideal ar fi să nu mergeți cu mâna goală la un astfel de eveniment.

 

Pe lângă tradiționalul buchet de flori oferit miresei, le puteți oferi proaspeților căsătoriți anumite cadouri, care să îi poată ajuta în casă.

 

 

Cu toate că a fost o vreme în care s-a considerat că plicul cu bani te scapă din orice situație, lucrurile s-au mai schimbat. Influențați de trendurile americane, dar și tot mai departe de perioada comunistă prin care a trecut România, oamenii au început să pună preț pe povestea din spatele unui cadou.

 

În general, la cununia civilă participă familia începând de la părinți, bunici, frați și până la veri, cumnați și alte rude. Cu cât ești mai apropiat de cei doi viitori soți, sau măcar de unu dintre ei, cu atât trebuie să acorzi mai multă atenție cadoului pe care doriți să îl oferiți.

 

Iată câteva sugestii pentru un cadou:

 

– Un tablou

 

– halate de baie – ceva ce oricine are nevoie și nu este greu de ghicit mărimea. Dacă adaugi și numele lor sau wife-husband, aduce cadoul la un alt nivel și chiar arăți că te-ai preocupat.

 

– diverse electrocasnice – poate sunt amatori de cafea, sau de gofre. Alege un obiect care să le fie de folos și de care o să se bucure împreună în noua viață de familie.

 

 

– gadgeturi – trăim în era tehnologiei, astfel că un gadget poate fi un cadou potrivit pentru cununia civilă.

 

 

– set de tacâmuri – este un cadou care se oferă încă din cele mai vechi timpuri la o cununie civilă și poate fi chiar unul valoros.

 

– dozator de băuturi – serile romantice merg de minune cu o băutură rafinată băută în cel mai select mod cu putință.

 

– Decorațiuni pentru casă personalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *