ACASĂSECRETELE SĂNĂTĂȚII

Ce afecțiuni ascunde pulsul anormal – Care sunt valorile normale ale Pulsului, potrivit specialiștilor

Frecvența pulsului reprezintă ritmul cardiac, cu alte cuvinte: de câte ori bate inima într-un minut.

 

Un ritm cardiac normal, în caz de repaus, este între 60-100 bătăi pe minut. Menționăm că pulsul poate fi influențat de starea generală de sănătate și de vârstă, astfel că „normalul” de 60-100 bătăi poate varia de la o persoană la alta.

 

De exemplu, adulții tineri și sănătoși, sportivii și persoanele care iau medicamente pentru aritmie sau hipertensiune (betablocante) au o frecvență cardiacă în repaus de 60 bătăi pe minut, sau mai puțin. Unui sportiv care face mișcare e normal ca pulsul să-i crească la 130-150 sau mai mult, deoarece inima lui lucrează mai mult pentru a pompa mai mult sânge bogat în oxigen.

Despre tahicardie

 

De regulă, un ritm cardiac care depășește 100 de bătăi pe minut este considerat a fi rapid și se numește tahicardie.

 

Problema nu este când pulsul crește datorită unei infecții în organism sau când facem mișcare. Problema apare atunci când crește brusc și vine cu amețeală, palpitații și leșin. În aceste cazuri, se recomandă vizita la medicul de familie pentru un bilet de trimitere la cardiologie. Dacă rămâne netratată, tahicardia duce la complicații semnificative precum insuficiență cardiacă, stop cardiac brusc, accident vascular cerebral.

Tipuri de tahicardie

 

Fibrilație atrială, ventriculară, flutterul atrial

Tahicardia ventriculară

Tahicardia supraventriculară

Fibrilația ventriculară este cea mai gravă pentru că vine cu cel mai mare risc de atac de cord și necesită defibrilatorul.

 

Despre bradicardie

Un ritm cardiac care este sub 60 de bătăi pe minut se consideră lent și poartă denumirea de bradicardie.

 

Atunci când apare oboseala, amețeala și / sau leșinul, se recomandă, la fel, vizita la medicul de familie pentru un bilet de trimitere la cardiologie.

 

Cauzele pulsului anormal:

 

Exerciții fizice

Deshidratare

Afectare cardiacă

Febră

Infecție

Cauze care nu țin de motive cardiace sau circulatorii:

 

Anxietate

Boli ale glandei tiroide

Anemie

Sfat:

 

După cum vezi, lucrurile sunt destul de complicate și de complexe când vine vorba de puls. Așadar, dacă observi că pulsul tău este mărit în mod constant, sau este prea lent sau este neregulat și este însoțit și de palpitații, dureri în piept, amețeli, oboseală, respirație scurtă și / sau stări de leșin, fă o programare la medic cât mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *