Ce să pui în piftie ca să iasă limpede. Ingredientul pentru un preparat ca la carte
Vin sărbătorile, iar românii păstează tradițiile ca la carte. În sezonul rece, răcitura sau piftia de porc este unul dintre cele mai iubite preparate, și sunt nelipsite de pe masa de Craciun sau de Revelion. Ce să pui în piftie ca să iasă limpede. Ingredientul pentru un preparat ca la carte cu care să îți cucerești familia și invitații.
Ingredientul pentru o piftie limpede
Secretul gospodinelor pentru un preparat ca la carte
Se apropie Crăciunul și Revelionul, iar românii se pregătesc deja să facă meniul pentru aceste zile de sărbătoare. Evident, de pe mesele acestora nu va lipsi piftia (răciturile) de porc, care este un preparat tradițional românesc. Ce să pui în piftie ca să iasă limpede. Ingredientul pentru un preparat ca la carte.
Ce să pui în piftie ca să iasă limpede
Pentru a obține o piftie limpede, cu care să îi cucerești pe cei dragi, dar și pe invitați, trebuie să știi că acest preparat are anumite secrete. Unul dintre ele este reprezentat de ingredientul care trebuie adăugat pentru ca piftia să iasă ca la carte.
Multe gospodine, atunci când prepară piftie, pentru a obține un lichid clar, ca atunci când se va închega să fie limpede, folosesc gelatina alimentară. Acest ingredient se utilizează la torturi și prăjituri și este un produs natural, care se obține din cartilaje și piele. Așadar, dacă atunci când faceți piftii alegeți să folosiți gelatină, veți vedea că veți obține un preparat limpede.
Ingrediente piftie:
1,8 – 2 kg carne de pasăre cu os și piele (pulpe, aripi, gheare de curcan sau cocoș)
3 lingurițe rase de sare
2 lingurițe boabe de piper negru
2 morcovi
1 rădăcină de păstârnac
4 căpățâni de usturoi (puse în 2 tranșe)
20-30 g gelatină granule sau foi
3-4 albușuri crude de ou (pentru a limpezi piftia).
Mod de preparare:
– crestează carnea;
-curăță legumele;
– pune toate ingredientele la fiert într-o oală mare, cu sare și boabe de piper;
– adăugați usturoiul se în timpul fierberii și la final;
– lăsați focul la minim să fiarbă o oră și jumătate. (dacă nu folosiți oala de sub presiune, timpul de fierbere ar fi de 3-4 ore).
– după ce compoziția s-a fiert, degresați bine și puneți lichidul la frigider pentru 20 de minute pentru a vedea dacă se încheagă.
-puneți deoparte carnea și legumele;
-poziționați apoi carnea;
-puneți apoi lichidul la foc, adaugați 3-4 albușuri așteptați până când fierbe, apoi adăugași și usturoiul rămas;
-amestecați bine la început, iar după ce zeama fierbe, nu mai amestecați;
-strecurați totul bine și lăsați lichidul la răcit. dacă este nevoie, adăugați și această gelatină alimentară. Cum!? Puneți la hidratat 30 de grame de gelatină, într-o crăticioară cu 500 ml de apă foarte rece. Lăsați acolo zece minute, după care încălziți la foc mic până când ajunge la 60 grade C. Stingeți apoi focul și subțiați compoziția cu 2 polonice din supa caldă, iar apoi totul se toarnă în oala cu supa limpede.
-lăsați la răcit vreme de 30 de minute;
-montați apoi carnea și legumele în farfursii sau boluri și turnați lichidul.