REȚETE

Cea mai bună ruladă de ciocolată– la fel de gustoasă ca un tort, dar se prepară mult mai simplu și rapid!

Această ruladă este la fel de gustoasă ca un tort de ciocolată, însă se prepară mult mai simplu și rapid. Deci, dacă vă vine pofta de un tort delicat și gustos, dar aveți puțin timp la dispoziție, apelați la această rețetă deloc complicată.

INGREDIENTE

Pentru aluat:
– 4 ouă,
– 100 gr de zahăr (1/4 de pahar),
– 3 linguri de lapte,
– 1 linguriță de zahăr vanilat,
– 1 praf de sare,
– 1 linguriță de praf de copt,
– 70 gr de făină (1/2 de pahar),
– 6 linguri de cacao (30 gr).

Pentru cremă:
– 230 gr de smântână fermentată 30%,
– 2/3 pahar de zahăr pudră (130 gr),
– 120 gr de unt moale,
– 1 praf de vanilie.

MOD DE PREPARARE:

1. Bateți ouăle cu zahărul, sarea și zahărul vanilat, până obțineți o spumă pufoasă.

2. Turnați laptele și amestecați cu mixerul.

3. Într-un vas, cerneți făina, apoi cacao, adăugați praf de copt și amestecați ingredientele. Pentru ca pandișpanul să fie mai fin, puteți folosi 50 gr de făină și 20 gr de amidon.

4. Încorporați amestecul în 3 etape și mixați, cât să obțineți un aluat omogen.

5. Tapetați tava (30*35 cm) cu hârtie de copt, turnați aluatul, îl întindeți și coaceți blatul timp de 10-12 minute la cuptorul preîncălzit până la 180°С.

6. Transferați pandișpanul pe suprafața de lucru, îl acoperiți cu un prosop umed, îl răsturnați și îndepărtați hârtia.

7. Rulați o ruladă, pe oricare din margini, împreună cu prosopul și o lăsați să se răcească.

8. Bateți untul moale cu mixerul, adăugați zahăr pudră, în 2 etape, și vanilie, apoi mai amestecați o dată.

9. Adăugați smântână și amestecați cu mixerul, fără să bateți crema. Dacă crema nu este suficient de densă, o puteți da la frigider pentru 30 de minute. De asemenea, puteți pregăti orice cremă densă preferați, pe bază de mascarpone sau cremă de brânză.

10. Desfaceți rulada, o acoperiți cu cremă și o rulați din nou.

Sfat: Pentru ca pandișpanul să fie și mai fin, îl puteți îmbiba cu sirop de zahăr, cu alcool sau fără.

11. Acoperiți desertul cu folie de plastic și îl dați la frigider pentru cel puțin 3-4 ore.

La final, presărați rulada cu zahăr pudră sau o puteți decora cu ciocolată topită albă și neagră. Feliile arată senzațional, iar gustul este nemaipomenit.

Vă dorim poftă bună, alături de cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *