Cea mai importantă tradiție de Sfântul Vasile. Aduce ghinion dacă nu faci asta

Anul Nou incepe cu una dintre cele mai importante sarbtori de peste an ale crestin- ortocosilor. Pe 1 ianuarie, este pomenit Sfantul Vasile cel Mare, unul printre primii patriarhi ai Constantinopolului.

 

Cele mai importante tradiții de Sfântul Vasile

Exista numeroase traditii si superstitii, de care romanii din intreaga tara tin cont de ele, pentru a le merge bine intreg anul. Unele dintre ele se pastreaza de sute de ani si sunt respectate cu sfintenie.

 

Prima supersitie de Sfantul Vasile este sa nu dormi in aceasta zi! Vei fi lenes si fara vlaga tot anul!

 

Este bine sa petreci de Sfantul Vasile, pentru ca astfel vei fi voios si energic pe tot parcursul anului.

Pragul casei trebuie sa fie trecut neaparat de un barbat tanar pe 1 ianuarie. Femeile, batranii sau copiii trebuie sa intre dupa barbatul tanar. Daca iti paseste pragul casei un barbat tanar, atunci vei avea un an plin de roade. Daca intra o femeie, atunci ai parte de ghinion tot anul.

Primeste colindatorii in prima zi din an. Cei care umbla cu „Plugusorul” sau „Vasilica” iti aduc bunastare in familie.

Pe 1 ianuarie, este foarte bine sa versi vin pe masa sau sa spargi un pahar alb.Poti si rastorni o cutie cu chibrituri. Aceste obiceiuri iti aduc noroc si te fac mai puternic in fata cumpenelor.

Sfantul Vasile a trait  pe vremea imparatului Constantin. Acesta s-a nascut in Cezareea Capadochiei. A murit la varsta de 50 de ani, in ziua de 1 ianuarie. A intrat in istoria crestinatatii cu numele de Sfantul Vasile cel Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *