Ceai de ghimbir: curăță ficatul, dizolvă pietrele la rinichi și reduce durerile articulare – rețetă
Ghimbirul este o rădăcină incredibil de versatilă și sănătoasă, care are un gust și o aromă unice care pot fi adăugate la diferite feluri de mâncare.
Ghimbirul oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, după cum urmează:
Îmbunătățește funcția ficatului și previne boala ficatului gras.
Ghimbirul îmbunătățește sănătatea rinichilor și previne formarea pietrelor la rinichi și a insuficienței renale.
Ghimbirul calmează mintea și sistemul nervos și ameliorează stresul.
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene puternice care întăresc sistemul. imunitar și previn diverse probleme de sănătate.
Ghimbirul are proprietăți puternice de calmare a durerii care ameliorează durerile de orice fel, cum ar fi durerile musculare și articulare, durerile de cap, migrenele, crampele menstruale etc.
Această rădăcină puternică ajută digestia și tratează probleme precum arsurile la stomac și balonarea.
Ghimbirul tratează greața, grețurile matinale și calmează stomacul.
Ghimbirul tratează problemele respiratorii și este foarte benefic în caz de alergii, astm, acumulare de mucus și răceli.
Această rădăcină îmbunătățește sănătatea inimii, accelerează fluxul sanguin și previne accidentele vasculare.
Numeroase studii au descoperit că ghimbirul are proprietăți anti-cancerigene puternice
Ghimbirul este un afrodisiac natural puternic care luptă împotriva problemelor de fertilitate și crește performanța sexuală și rezistența.
Ceaiul de ghimbir este una dintre cele mai delicioase și mai puternice moduri de a culege aceste beneficii pentru sănătate ale ghimbirului.
Ceaiul de ghimbir este o băutură incredibil de reconfortantă, aromată și delicioasă, care calmează stomacul, ușurează suferința digestivă și tratează greața. Studiile au arătat că ghimbirul poate stimula arderea grăsimilor, poate lupta împotriva inflamației din organism și chiar poate controla colesterolul și zahărul din sânge.
Poți fie să cumperi un pachet de ceai de ghimbir din magazin, fie să-l faci acasă într-un mod foarte simplu, folosind rădăcină de ghimbir proaspăt.
Deci, iată cum să îl faci acasă:
Ingrediente:
1 bucată de ghimbir
1-2 felii de lămâie
2 căni de apă
Mod de preparare:
Aduceți apa la fiert și adăugați ghimbirul și feliile de lămâie. Reduceți focul și lăsați ceaiul să fiarbă aproximativ 10 minute. Apoi, strecurați ceaiul și lăsați-l să se răcească.
Bea până la trei căni de ceai de ghimbir zilnic și îți vei îmbunătăți drastic sănătatea!