Ceai de sunătoare pentru ameliorarea depresiei

Ceaiul de sunatoare are proprietati antiseptice, sedative, antiinflamatoare, remineralizante, cicatrizante si astringente.

Cercetări recente susțin beneficiile acestei plante pentru tratarea depresiei ușoare până la moderate.

Alte beneficii ale sunatoarei
Beneficiile includ ameliorarea depresiei și anxietății, afecțiunile secolului 21: Numeroase studii au arătat că ceaiul preparat din această plantă poate fi la fel de eficient ca și antidepresivele, dar are mult mai puține efecte secundare.

Totuși, trebuie avut în vedere faptul că cercetările au fost efectuate pe eșantioane mici și în cazuri de depresie ușoară până la moderată, nu în cazuri de depresie severă. Prin urmare, infuzia de sunătoare nu trebuie să înlocuiască tratamentul medical prescris de un specialist

Alte beneficii ale sunatoarei
Poate ameliora durerile de urechi cauzate de otită, o afecțiune cauzată de infecție

Într-un studiu pe 100 de copii, o combinație de plante de sunătoare, usturoi și gălbenele a dus la ameliorarea durerii și la vindecarea mai rapidă a infecției.

Ceaiul de Hypericum consumat frecvent poate îmbunătăți funcția biliară, fiind recomandat în special în prevenirea dischineziei biliare și a colecistitei.

În plus, planta favorizează circulația sângelui și ajută la eliminarea retenției de apă, favorizând astfel pierderea în greutate.

Pentru cei care suferă de insomnie, ceaiul de sunătoare este excelent deoarece crește producția de melatonină, hormonul care favorizează somnul profund.

De asemenea, fumătorii care se gândesc să renunțe sunt sfătuiți să bea ceai de sunătoare mai des, deoarece va reduce simptomele de sevraj la nicotină.

Este bună și pentru piele. Aplicat sub forma de comprese, este indicat pentru pielea iritata si uscata. De asemenea, este un remediu excelent pentru micile tăieturi sau arsuri ale pielii, favorizând vindecarea.

Cum se prepară corect ceaiul
La 300 ml de apă clocotită se adaugă o linguriță de flori sau frunze uscate și se lasă la infuzat 10-15 minute.

Aroma infuziei de sunatoare este destul de puternica, gustul este usor amar si pronuntat, iar culoarea este aramie. Mierea cu suc de lamaie poate fi folosita pentru aroma.

Contraindicatii
Ceaiul de sunătoare are efecte puternice, așa că cereți sfatul unui specialist înainte de a-l consuma deoarece are și efecte secundare mai puțin cunoscute.

De exemplu, persoanele care iau antidepresive, anticoagulante, contraceptive orale, antiastmatice, antihipertensive sau imunosupresoare ar trebui să evite utilizarea acestora deoarece efectul lor poate fi mult diminuat.

Consumul excesiv poate duce și la tulburări digestive precum diaree sau crampe abdominale, greață sau reacții alergice ale pielii, anxietate, disfuncție erectilă, amețeli, uscăciune a gurii (xerostomie) sau migrene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *