Ceaiul de scorțișoară este un „supermedicament”. Reglează glucoză din sânge, reduce colesterolul și este anticancerigen
Scortisoara este un condiment extrem de popular, originar din Sri Lanka si sudul Indiei. Ea contine diverse componente active, precum uleiurile esentiale, taninele si carbohidratii.
Scortisoara are efecte anticancerigene, scazand cantitatea de sange care ajunge la tumori, astfel ca celulele bolnave mor.
Ceaiul de scortisoara este bautura perfecta care creeaza o stare de spirit buna si intareste sistemul de aparare al organismului. Scortisoara este utilizata in toata lumea, este renumita pentru aroma sa deosebita de neuitat si folosita atat sub forma de condiment pentru gatit dar si in diferite bauturi.
Ceaiul de scortisoara este benefic pentru sanatatea organismului – amelioreaza simptomele de gripa si raceala, imbunatateste circulatia sangelui, vindeca indigestia si incalzeste corpul – este recomandat in timpul iernii cand temperaturile sunt scazute.
Ceai de scortisoara – Mod de preparare
Ceaiul de scortisoara cu portocale – Se utilizeaza 2 lingurite de ceai negru, putina coaja de portocala, 1 baton de scortisoara, 600 ml apa fierbinte. Se lasa la infuzat batonul de scortisoara in apa timp de 10 minute, apoi se adauga coaja de portocala care in prealabil a fost taiata in spirala cu un cutit.
Se pune ceaiul negru si se lasa la infuzat timp de 3 minute. Se filtreaza si se bea eventual indulcit cu 2 lingurite de zahar brun.