Cele mai bune 5 rețete pentru salate de post – 5 salate aromate și gustoase

1. Salata „Vitamina”

 

Ingrediente necesare:

1 măr

1 morcov

Un sfert rădăcină țelină

Jumătate lingură zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline

Jumătate legătură pătrunjel

Sare

Mod de preparare:

Spălăm, curățăm și dăm pe răzătoare țelina și morcovul. Spălăm și tocăm și pătrunjelul.

Într-un bol amestecăm ingredientele de mai sus, adăugând și mărul tăiat, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Amestecăm bine și potrivim de sare.

Ingrediente necesare:

 

500 g varză

1 castravete

1 cățel usturoi

1 lingură miere

2 linguri zeamă de lămâie

Jumătate legătură coriandru

Un sfert legătură mentă

2 linguri ulei de măsline

Sare și piper după gust

Mod de preparare:

 

Începem prin a toca varza cât mai subțire. Spălăm castravetele și îl tăiem în felii subțiri.

Spălăm și coriandrul și menta, tocăm mărunt. Într-un bol, amestecăm ingredientele de mai sus.

Pentru dressing, amestecăm uleiul de măsline cu mierea, cu usturoiul pisat și cu zeama de lămâie. Adăugăm și sare și piper.

 

Turnăm dressingul peste salata și amestecăm bine.

 

3. Salata „Letiția”

 

Ingrediente necesare:

 

300 g varză roșie

2 morcovi

1 legătură rucola

1 mar dulce, mare

1-2 linguri semințe de susan

2 lingurițe ghimbir ras

1,5 linguri oțet de mere

1,5 linguri ulei de măsline

Sare

Opțional: nuci prăjite sau nuci pecan

Mod de preparare:

 

Pregătim ingredientele: tocăm varza, curățăm mărul și morcovul și le dăm prin răzătoare. Într-un bol, amestecăm ingredientele de mai sus, adăugând și rucola și semințele de susan.

 

Pentru dressing, amestecăm uleiul de măsline cu ghimbirul ras, cu sarea și cu oțetul de mere.

 

Turnăm peste salata din bol și amestecăm.

 

La final, după plac, putem adăuga și nuci prăjite sau nuci pecan.

4. Salată de varză cu dressing special

 

Ingrediente necesare:

 

400 g varză roșie

2 morcovi

2 linguri semințe de floarea soarelui

3 linguri oțet de mere

Jumătate legătură pătrunjel

2 linguri zeamă de portocală

2 linguri muștar dijon

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță coajă rasă de portocală

Sare după gust

Mod de preparare:

 

Tocăm varza cât de subțire putem. Dăm morcovul curățat și spălat prin răzătoare.

 

Spălăm bine, uscăm și tocăm și pătrunjelul.

 

Amestecăm toate ingredientele de mai sus într-un bol, adăugând și semințele.

 

Pentru dessing, amestecăm uleiul de măsline cu zeama și coaja de portocală, cu muștarul, sarea și cu oțetul.

 

Turnăm peste salata din bol și amestecăm.

5. Salată cu sfeclă roșie

 

Ingrediente necesare:

 

2 sfecle

1 ceapă

1 ridiche

1 lingură zeamă de lămâie

Sare

1-2 linguriță zahăr

3-4 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

 

Spălăm și fierbem sfecla, însă nu prea mult timp. După ce se răcește, o curățăm și o dăm prin răzătoarea mare.

 

Curățăm și tocăm și ceapa, iar ridichea curățată o dăm prin răzătoare.

Amestecăm ceapa, ridichea și sfecla într-un bol, adăugând și sarea și zahărul.

La final, adăugăm peste salată și zeama de lămâie și uleiul și amestecăm din nou.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *