Consumaţi zilnic pulbere de SCORŢIŞOARĂ – are efecte deosebite în indigestie, diabet, obezitate și ulcer gastric!

Scorţişoara (Cinnamonum zeylanicum) este un condiment şi remediu cu calităţi terapeutice deosebite, fiind o sursă foarte bună de nutrienţi şi antioxidanţi.

Folosită din cele mai vechi timpuri ca leac universal, scorţişoara s-a dovedit eficientă în numeroase dureri, afecţiuni şi boli printre cele mai grave.

Cura cu pulbere de scorţişoară:
Pulberea de scorţişoară se obţine prin măcinarea cu râşniţa de cafea a batoanelor de scorţişoară. Pudra obţinută se păstrează într-un borcan de sticlă, închis ermetic, pentru a preveni evaporarea uleiurilor volatile.

Termenul de valabilitate al pulberii de scorţişoară este de 6 luni de la data preparării. Se administrează câte un vârf (1 gr.) de linguriţă cu pulbere de scorţişoară, de 3-6 ori pe zi, timp de 30 de zile, cu pauză de o lună.

Foarte bun tonic pentru digestie: Administrată înainte de masă (1 gr.), scorţişoara este un foarte bun tonic pentru digestie. Are un efect reglator, fiind recomandată în gastrită hiper şi hipoacidă, precum şi pentru combaterea indigestiei şi a anoreziei nervoase.

Echilibrează glicemia şi previne diabetul: Scorţişoara scade direct nivelul zahărului din sânge, stimulează şi totodată reglează secreţia de insulină a pancreasului, şi creşte receptivitatea organismului la insulină. Aceasta conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2.

Ajută la slăbit: Administrată după masă (1 gr.), scorţişoara reglează activitatea pancreasului şi glicemia, prelungind starea de saţietate. Accelerează digestia grăsimilor şi stimulează activitatea tripsinei, o enzimă ce descompune proteinele în intestinul subţire, prevenind formarea în exces de ţesut adipos.

Distruge infecţia cu Helicobacter Pylori: Scorţişoara distruge şi inhibă dezvoltarea Helicobacter pylori, dar previne şi bolile pe care o astfel de bacterie le produce ȋn timp: gastrită, ulcerul gastro-duodenal şi chiar cancerul gastric.

Elimină maladia Alzheimer: Doi compuşi din scorţişoară, aldehida cinamică şi epicatechin, opresc procesul care declanşează maladia neurodegenerativă Alzheimer. Administrarea zilnică de scorţişoară combate procesele degenerative de la nivelul creierului, ajutând la păstrarea funcţiilor cognitive intacte, până la vârste înaintate.

Este anticancerigenă: Scorţişoara are efecte antitumorale puternice. Substanţele active din această plantă atacă celulele mutante, blocându-le proliferarea, în timp ce celulele normale nu sunt deloc afectate. Administrată în mod regulat, sub formă de pulbere, aceasta previne anumite forme de cancer, printre care cel gastric şi intestinal, dar şi limfomul malign şi leucemia.

Elimină respiraţia urât mirositoare (halena): Halena are ca principală cauză o deficienţă de funcţionare a tubului digestiv, a stomacului, în special. Scorţişoara

Contraindicaţii: Consumul de scorţişoară nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării.

reglează activitatea gastrică, distruge microbii care produc mirosul urât şi îndepărtează direct mirosurile neplăcute, prin parfumul său foarte puternic, datorat uleiurilor volatile pe care le conţine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *