Cum să reduci factura la curent în fiecare luna

Bineinteles, primul sfat pe care ti-l dam este sa iti schimbi un pic obiceiurile. Este cel mai simplu mod de a face economii, asa ca daca obisnuiesti sa lasi becurile aprinse, aerul conditionat mergand, lasi televizorul aprins noaptea sau alte dispozitive conectate la priza, este momentul sa te opresti.

Scoate toate dispozitivele din priza cand pleci de acasa pentru mai mult timp si nu mai lasa televizorul sa mearga tot timpul. Si neaparat, stinge lumina cand pleci de acasa sau atunci cand nu stai in camera respectiva!

Becurile vechi sunt o problema majora, iar pentru a face economi ar trebui sa iei in considerarea cumpararea unor becuri eficiente din punct de vedere energetic.

 

Te poti orienta catre becuri LED, pentru ca acestea folosesc intre 25-80% mai putina energie si au o durata de viata de pana la 25 de ori mai mare ca cea a becurilor clasice. Daca o sa ti se para scumpe, gandeste-te ca energia pe care o folosesc si durata de viata a acestor becuri iti va returna investitia inzecit!

 

Prelungitoarele „smart” sunt o inventie recenta, iar scopul lor este sa impiedice dispozitivele electronice sa foloseasca energie electrica atunci cand sunt oprite. S-a dovedit ca 75% din energia folosita de o casa pentru dispozitivele electronice este consumata atunci cand acestea sunt, de fapt, oprite!

Un sfat mai costisitor este sa iei in considerare cumpararea de electrocasnice care sunt eficiente din punct de vedere energetic. Asa ca, data viitoare cand cumperi un frigider, o masina de spalat sau purificatoare de aer, asigura-te ca ele fac parte dintr-o clasa energetica superioara (ideal este A+++).

 

Gandeste-te ca o masina de spalat eficienta consuma 25% mai putina energie electrica si pana la 45% mai putina apa, decat una convențională.

 

Daca folosesti o centrala electrica, atunci sigur trebuie sa iei in considerare si modalitati de reducere a consumului de apa calda sau de a reduce costurile de incalzire a casei tale.

 

Foloseste mai putina apa calda si un termostat de unde poti reduce temperatura apei calde, la o temperatura de 48-50 de grade Celsius.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *