Cum să scapi de petele maro de pe piele cu acest ingredient pe care îl ai în casă

Petele de vârstă, cunoscute și sub numele de pete hepatice, sunt pete plate, bronzate, maro sau negre care apar pe piele. Acestea variază în mărime și sunt apar cel mai frecvent pe față, mâini, umeri și brațe – zonele care sunt expuse cel mai mult la soare. Petele închise la culoare apar des la persoanele adulte, cu vârsta de peste 50 de ani, dar și la adulții tineri, mai ales dacă petrec mult timp la soare.

Petele de vârstă sunt cauzate de ani de expunere la lumina ultravioletă de la soare, iar folosirea unui pat de bronzat poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea petelor de vârstă. Pigmentul din stratul superior al pielii care conferă pielii tale culoarea sa normală se numește melanină. Când lumina UV intră în contact cu pielea, razele accelerează producția de melanină, creând un bronz pe piele pentru a ajuta la protejarea straturilor mai profunde ale pielii de daunele cauzate de razele UV. Petele de vârstă apar pe zonele pielii care au fost expuse frecvent și prelungit la soare, deoarece melanina este produsă în concentrații deosebit de mari.

 

Deci, care este cea mai bună apărare a ta împotriva petelor de vârstă? Protecție adecvată împotriva soarelui. Oricine poate să dezvolte pete închise la culoare, dar este mai probabil să aveți pete de vârstă dacă aveți pielea deschisă la culoare sau mai albă, sau dacă aveți antecedente de expunere la soare frecventă sau intensă sau de arsuri solare.

 

Petele de vârstă sunt inofensive, dar dacă observați pete care s-au schimbat mult în aspect, mergeți la un medic. Poate fi un semn de melanom.

 

Este bine să mergeți la medic dacă pata ta:

este foarte închisă la culoare

crește rapid în dimensiune

are o margine neregulată

are o combinație neobișnuită de culori.

este însoțită de mâncărime, roșeață, sensibilitate sau sângerare.

Remediu la domiciliu pentru pete de vârstă

Tratamentul pentru petele de vârstă poate include medicamente precum creme de albire, terapie cu laser, îngheț, dermabraziune sau peeling chimic. Dacă nu poți accepta petele tale de vârstă, există o opțiune mult mai naturală pentru a le lumina.

 

Dr. Doug Willen, autorul cărții Quantum Paleo, a oferit o soluție rapidă și naturală pentru petele de vârstă. El recomandă oțet de mere amestecat cu suc de ceapă. Da, suc de ceapa! Ceapa contine mai multi compusi antioxidanti care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism.

 

Celălalt ingredient din acest amestec, oțetul de mere, conține alfa hidroxiacizi care vor îndepărta pielea moartă și vor scoate la suprafață pielea sănătoasă de dedesubt. Mulți jură că îl folosesc pe piele pentru a menține o strălucire naturală. Deci, iată ce trebuie să faceți:

 

Luați o ceapă proaspătă și tăiați-o.

Pisați-o folosind un mojar și un pistil.

Pune ceapa lichefiată într-un blender.

Adăugați oțetul de mere și amestecați.

Folosește un disc demachiant de bumbac pentru a aplica remediul pe petele tale de vârstă.

Este important să folosiți oțet de mere organic, crud, nefiltrat pentru amestec. Și nu

uitați să folosiți o protecție solară naturală ori de câte ori vă expuneți la soare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *