Cum să scapi de SINUZITĂ, simplu și rapid, cu hrean și oțet de mere!

Sinuzita este o inflamație a mucoasei paranazale însoțită de apariția unei secreții vâscoase, transparente sau purulente în interiorul sinusurilor. Sinusurile sunt niște cavități osoase pline cu aer a căror mucoasă se poate inflama în anumite cazuri: infecție, alergie, etc.

Sinuzita este însoțită de dureri de cap sau tensiune la nivelul nasului, deasupra sprâncenelor sau de dureri faciale, iar medicamentele obișnuite sunt inutile în cazul multor persoane.

 

În principal există două tipuri de sinuzită: sinuzita acută, care poate dura până la 4 săptămâni și sinuzita cronică, care poate dura până la 12 săptămâni sau chiar ani de zile.

 

Însă, cei care suferă de sinuzită au un aliat excelent într-un remediu natural, care beneficiază de un gust aromat și condimentat.

 

Acesta este hreanul, iar tratamentul durează 5 zile și va fi îndeajuns ca să vindeci infecția sinusurilor și să scapi de durerile de cap.

Cum se prepară?

 

1. Se dă hreanul pe răzătoare, se pune într-un borcan și se adaugă oțet de mere, după care se etanșează borcanul. Se lasă timp de zece zile la temperatura camerei, amestecând ocazional.

 

După zece zile, se deschide borcanul, de mai multe ori pe zi, și se inhalează mirosul hreanului pentru cinci minute. În aceeași seară, se toarnă lichidul pe o cârpă și se înfășoară pe frunte sau se pune pe cefă.

 

Un astfel de tratament, urmat timp de 5 zile, va fi suficient pentru a scăpa de problemele determinate de sinuzită, fără ajutorul medicamentelor chimice.

 

2. Pur și simplu rade o rădăcină de hrean și pune un vârf de cuțit din hreanul ras în gură. Lasă în gură hreanul pentru câteva minute și apoi scuipă. Acesta dizolvă rapid mucusul blocat în sinus.

3. Într-o altă variantă, se rade 50 de grame de hrean, care se pun la fiert în 500 ml de apă. După ce apa clocotește, se fac inhalații cu aburul rezultat: pune-ți capul deasupra recipientului, acoperă-te cu un prosop și stai așa câteva minute.

 

4. Poți adăuga de asemenea și o lingură de oțet de mere în apă fiartă și inhala aburii. Acest lucru vă ajută la curățarea mucusului blocat în cavitatea sinusurilor.

 

5. Se poate amesteca 1-2 linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă, împreună cu o linguriță de miere, pentru a îndulci gustul său. Această soluție se bea de trei ori pe zi, timp de 5 zile. Oțetul de mere este cel mai bun pentru a calma congestia sinusurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *