Cum scăpăm definitiv de onicomicoza sau ciuperca unghiei. Cele mai bune trucuri naturale

Ciuperca unghiei este o problemă frecventă, pentru care există o mulțime de rezolvări. Deși este o afecțiune care trece destul de greu și poate să reapară, este indicat să folosim trucuri celebre pentru a trata onicomicoza și chiar să consultăm un medic când vedem că situația se agravează.

Semne că ai o infecție la unghii

Ciuperca apare, în mare parte, la persoanele cu unghii încarnate sau la cele care se aleg cu răni după tăierea excesivă a unghiilor. În plus, foarte predispuși la îmbolnăvire sunt și cei care practică sport și poartă încălțăminte neadecvată.

 

Trebuie să fim foarte atenți la unghiile noastre și să ne asigurăm că sunt sănătoase. Infecțiile sunt ușor de identificat și există semne clare că unghiile noastre nu sunt în regulă. Astfel, câteva simptome ale unei Infecții micotice sunt:

– unghiile devin casante și își schimbă culoarea, mai ales unghia de la degetul mare, care este cea mai predispusă la infecție

– se decolorează pe margine și capătă o culoare alb-gălbuie

– unghiile dor, se înmoaie și se rup foarte ușor

– unghia se desprinde de piele

– unghiile se acoperă de puncte albe sau grămezi de coji

Trucuri de vindecare a micozei

Eliminarea ciupercii necesită răbdare și timp pentru vindecare, iar primele rezultate apar greu, poate chiar și după câteva luni. Medicamentele sub formă de comprimate sunt mai eficiente decât unguentele, dar nu oferă nicio garanție și au mai multe efecte secundare.

 

Tratamentele bazate pe plante rămân, însă, cele mai sigure. Este important, însă, să ne curățăm cât de des putem în locul acela și să ne asigurăm că nu intră acolo mizeria.

Un preparat țărănesc se realizează pe bază de oțet de mere și se spune că face minuni. Poate fi administrat în două moduri: oral, să bei 2 linguri de oțet amestecate cu 235 ml de apă de trei ori pe zi, truc ce echilibrează pH-ul, dar și să masezi de trei ori pe zi o mixtură de 2 linguri de oțet și o lingură de apă pe unghia infectată.

Când onicomicoza se manifestă cu febra aproape de 38 grade Celsius, sensibilitate accentuată la locul infecției, înroșire, căldură degajată și secreție purulentă, atunci înseamnă că situația este gravă și ar trebui să mergem la un specialist. Netratată, ciuperca intră în profunzimea unghiei și afectează întreg țesutul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *