ACASĂSECRETELE SĂNĂTĂȚII

De ce diferă Glicemia de la un deget la altul – O variație de 20% este acceptabilă?

 

kiloCalorii

De ce diferă Glicemia de la un deget la altul – O variație de 20% este acceptabilă?

De ce diferă Glicemia de la un deget la altul – O variație de 20% este acceptabilă?

 

Glicemia este modul prin care ne verificăm nivelul de zahăr din sânge. Dacă te-ai întrebat vreodată de ce diferă glicemia de la un deget la altul, trebuie să știi că nivelul glicemiei diferă de la un minut la altul, respectiv de la o parte a corpului la alta.

 

Așa că, nu este neobișnuit să observi o diferență de 15-20 în plus sau în minus de la o determinare la alta. Această diferență este semnalată de producătorii de glucometre.

 

În cazul în care glucometrul arată diferențe mai mari, trebuie să cauți și alte cauze: spălarea tegumentului, integritatea testelor de glicemie sau cantitatea de sânge pe care o pui pe testul de glicemie.

De asemenea, dacă utilizezi un glucometru care necesită codificare, asigură-te că ai codul corect atunci când îți testezi glicemia: acesta trebuie să coincidă cu cel de pe cutiuța cu teste de glicemie.

 

Nu uita că aceste teste de glicemie sunt foarte sensibile atât la aer și temperaturi extreme, cât și la umezeală. Asigură-te că pui bine capacul imediat după ce scoți testul și nu păstra aceste teste în baie sau mașină, nici în zone cu umezeală crescută sau lângă fereastră, unde bate lumina soarelui.

 

Folosind soluția de control care ți-a fost oferită împreună cu glucometrul, poți controla testele de glicemie. Câteodată, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te întorci la bază și să reiei informațiile pe care le-ai aflat atunci când ți-ai testat glicemia pentru prima oară.

Nu uita să te speli și să-ți usuci bine mâinile, dozează înțepătura în așa fel încât să te înțepe nici prea tare, dar nici prea puțin.

 

Pentru a verifica acuratețea glucometrului, ia-ți glicemia din deget imediat ce ți s-a recoltat sânge din venă (nu uita să mănânci înainte!).

 

O variație de 20% în plus sau în minus este acceptabilă. Trebuie să iei în calcul și afecțiunile care îți pot influența testarea: neuropatia periferică, de exemplu, poate modifica circulația sanguină și edemul; sau excesul de fluid de la nivelul țesuturilor care poate cauza variații ale glicemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *