Dieta recomandată de un renumit medic chirurg – Slăbești ușor până la cinci kilograme

Celebrul chirurg, profesorul Fedor G. Uglov cântărea aproape întotdeauna aproximativ 65 de kilograme. A dus o viață lungă (103 ani) și foarte rodnică și a avut mereu o sănătate de invidiat.

Fedor a intrat chiar și în Cartea Recordurilor Guinness – este recunoscut drept cel mai bătrân chirurg din lume. Medicul, care și – a menținut un stil de viață sănătos, a  fost optimist cu privire la viață și a respectat anumite reguli.

Profesorul Uglov susține că excesul de greutate și imunitatea nutrițională sunt cauzele multor boli care ar putea fi vindecate sau evitate în loc să fie operate dacă pacienții pur și simplu refuză excesul.

Excesul de greutate reduce imunitatea, modifică compoziția sângelui, în special, crește colesterolul și provoacă probleme articulare. Medicul a considerat că este deosebit de importantă menținerea unei greutăți normale la vârsta adultă, când metabolismul încetinește și activitatea fizică scade de obicei.

Profesorul Uglov însuși a ajuns la vârsta adultă în stare bună de sănătate datorită respectării stricte a regulilor stabilite personal:

– Activitate ridicată, atât fizică, cât și psihică;

– Respectarea regimului de munca si odihnă;

– Întărire (inundare cu apă rece);

– Somn plin minim 7-8 ore pe zi;

– Abstinenta completa de la alcool si fumat;

– Restrictii alimentare.

 

Doctorul a susține  mmîncarea variată, dar cu moderație. Consideră ouăle, carnea slabă, peștele, legumele, fructele ca fiind cea mai sănătoasă mâncare, sfătuiește includerea brânzei  de vaci și a altor produse lactate în dieta  zilnică și consumul a cât mai multor lichide.

Dar a recomandat să excluderea pâinii albe și produselor de patiserie – potrivit lui, este mai bine să mănânci doar din cereale integrale și în cantități mici – nu mai mult de 150 de grame pe zi. De asemenea, se propune renunțarea la utilizarea alimentelor afumate și sărate. Mâncarea trebuie să fie frecventă – de cel puțin 4 ori pe zi, dar de preferință în porții mici.

 

Pentru a pierde în greutate, Fedor a recomandat o dietă la două luni, pe care a numit-o „estică”. Potrivit medicului, această dietă vă permite să scăpați de 3-5 kilograme și este excelentă și pentru curățarea organismului.

 

Dieta medicului  Uglov poate fi clasificată drept benignă – este bine echilibrată, ușor de tolerat și nu necesită o numărare strictă a caloriilor. Medicul a recomandat să se mănânce la oră – astfel încât să se mențină intervale optime între mese. Cu toate acestea, dacă se dorește, dieta poate fi adaptată vieții de zi cu zi.

Dieta zilnică a doctorului Uglov:

9:00 – ceai negru sau cafea organică cu 1 linguriță de zahăr.

11:00 – 1 ou fiert, 8 prune uscate la inmuiat in apa.

14:00 – 200 de grame de carne slabă fiartă (pui, vită, porc slabă), 100 g de varză sau morcov proaspătă sau fiartă, 1 portocală.

17:00 – 30 g brânză degresată tare, portocale sau măr.

20:00- 250 ml iaurt, chefir sau iaurt fără aditivi.

 

Pe lângă dietă, alte reguli  contribuie la pierderea în greutate:

Ridică-te de la masă dacă simți că mănânci în exces. Dacă descoperi că nu mai poți înghiți și ai mâncat prea mult, asta cu siguranță îți va afecta greutatea.

Nu vă culcați, nu dormiți și nu vă odihniți după ce ați mâncat.De îndată ce mâncați, treceți imediat la treabă.

Ultima masă ar trebui să se încheie cu câteva ore înainte de culcare – de preferință nu mai târziu de 20 de ore. În plus, ar trebui să fie ușor – aruncați opțiunile abundente în favoarea unui pahar cu orice băutură cu lapte. Chiar dacă nu ești creștin, nu neglija postul bisericesc.

Dr. Uglov respecta înțelepciunea strămoșilor săi și credea că postul adecvat aduce un singur beneficiu. Renunta din cand in cand la produsele de origine animală, reduce cantitatea de mancare consumata si nu doar ca vei scapa de cateva kilograme de exces de greutate, dar te vei simti mult mai bine.

Încercați să creșteți fluxul de energie – mișcați-vă cât mai mult posibil, faceți plimbări lungi, faceți antrenamente dacă munca dvs. nu are legătură cu activitatea fizică.

Fedor credea că alimentele cu aditivi artificiali provoacă cu siguranță daune grave organismului. Cu cât mâncarea este mai simplă și mai naturală, cu atât sunt mai mari șansele de a rămâne sănătos și de a trăi o viață lungă.

Fedor Uglov nu a menționat nicio contraindicație în conformitate cu dieta sa. Înainte de a trece la dieta Corner sau de a recurge la orice restricții alimentare, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră, mai ales dacă aveți boală cronică de rinichi sau aveți probleme digestive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *