Leacuri pentru CIROZA HEPATICĂ – recomandările prof. dr. Constantin Pârvu
Nu mai este o noutate că plantele medicinale sunt utilizate ca tratamente naturale în vindecarea numeroaselor afecţiuni. O demonstrează şi marele savant botanist, prof. dr. Constantin Pârvu, care, în urma cercetărilor sale etnobotanice şi etnoiatrice, a reuşit să descifreze din tainele celor mai puternice leacuri naturiste.
Iată doar câteva dintre leacurile pentru Ciroză Hepatică, inclusă în categoria bolilor „negre”, recomandate de unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai ţării, laureat al Premiului Academiei Române pentru uimitoarele sale lucrări de botanică şi de fitoterapie, ca de altfel, autorul celei mai ample enciclopedii despre plante realizate până în prezent.
Ciroza hepatică
Ciroza hepatică este o afecţiune cronică a ficatului cauzată de alcoolism, hepatită cronică B, C, D şi nu numai (cauzată şi de alte afecţiuni ale ficatului).
Principalele simptome în ciroză hepatică sunt:
– oboseală;
– stare de slăbiciune;
– vărsături;
– lipsa apetitului;
– pierderea în greutate;
– dureri abdominale;
– retenţia fluidelor şi inflamarea gleznelor, genunchilor şi abdomenului;
– nuanţă maronie sau gălbuie a urinei,
– sânge în fecale.
Leacuri recomandate de către prof. dr. Constantin Pârvu (‘’Antologia de plante medicinale’’):
Cătină albă (Hippophae rhamnoides)
Se consumă 6 linguri de fructe proaspete, de 3 ori pe zi – 2 linguri dimineaţa, 2 linguri la prânz şi 2 linguri seara. Fructele se sfărâma bine în gură, apoi se înghit, fără a se bea apă după ele.
Cătină albă cu miere
Se culege cătină albă, se pune într-un borcan de 800 gr. şi peste ele se toarnă miere. Se lasă la întuneric, în vas acoperit, şi se poate consuma după aproximativ 3 luni. Se consumă 2 linguri pe zi.
Ulei de cătină albă
Se ia câte 1 linguriţă de ulei de cătină albă (se găseşte în farmacii, magazine naturiste), de 3 ori pe zi, după fiecare masă.
Cidru de cătină albă
Într-o damigeană (cu dop de fermentaţie) se pun 400 gr. fructe uscate de cătină albă sau 1,500 kg. fructe proaspete, 10 litri de apă şi 3 kg. de zahăr.
Se lasă totul la fermentat pe o perioadă de 20 de zile. După fermentaţie, cidrul de cătină albă se ’’trage’’ în sticle şi se acoperă bine. Se administrează aproximativ 50 ml. de preparat, zilnic.
Infuzie de rostopască (Chelidonium majus)
Se prepară o infuzie din 5 gr. plantă mărunţită la 1 litru de apă. Într-un vas smălţuit se pune apă la fiert. Se lasă să dea bine în clocot, apoi vasul se ia de pe foc, se acoperă şi se lasă la răcit exact 10 minute, după care se introduce planta cântărită şi se amestecă cu o lingură de lemn.
Se lasă acoperită timp de 12 ore şi se strecoară. Cu infuzia obţinută se amestecă 200 gr. miere de salcâm (cântărită). Se păstrează în sticle închise la culoare, în frigider.
Din această infuzie se ia câte 1 lingură, din oră în oră, de 10-12 ori pe zi. De asemenea, se poate administra şi câte o fiolă de vitamina C, zilnic. Cura durează 7-10 zile.