Neurochirurgul Vlad Ciurea: “Creierul te apropie de Dumnezeu. Nu mai puteam sa vorbesc”

Profesorul Vlad Ciurea a explicat de ce este„creierul, centrul de comanda al organismului”.

Toate celelalte organe care se gasesc in corpul nostru sunt legate de creier si depind de comenzile sale pentru o buna functionare.

 

„Creierul ni l-a dat Dumnezeu. Creierul este centrul de comanda, se afla la pupitru, la butoane, si apasa. Este incredibil ce putere are. El este cel care dezvolta inteligenta, care studiaza Universul. Creierul te apropie de Dumnezeu, pentru ca exista si centri ai credintei.

Cu cat esti mai prins in probleme de viata, la limita dintre viata si eternitate, cu atat te apropii de structura creier si te apropii de Fiinta Suprema.

 

Daca la nivelul unui organ, peste noapte, se intampla o suparare, acest organ „pleaca” cu petitia la imparatie si-i transmite creierului: „Dragul meu creier, eu, stomacul, ma simt rau, ca am mancat prea mult”. Si atunci, creierul ii da comanda: „Varsa! Du-te la WC”. Si stomacul executa. Si iar trimite depesa: „Inaltimea ta, inca nu ma simt bine”. Si creierul zice: „Mai varsa o data! Ia un medicament!”

 

Creierul da comanda, nu organul care este mic, jos undeva. Este foarte interesant acest feed back care se efectueaza intre creier si organe, zi si noapte, atata timp cat suntem pe pamant”, a declarat neurochirurgul pentru Trinitas TV.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a efectuat peste 25.000 de operatii pe creier si considera ca acesta este un organ fabulos. Exista nu doar miscare fizica, ci si cerebrala. Creierul te pune sa lucrezi, sa fii in activitate. Este foarte important sa ai puterea sa discuti, sa lucrezi, sa iei decizii.

 

„Toate organele trec, mai mult sau mai putin, prin suferinte pe care noi le cream. In Biblie spune ca noi putem sa traim 300 de ani. Si este adevarat. Avem atatea celule nervoase esentiale numiti neuroni, incat noi putem trai 300 de ani.

 

Noi pierdem o celula nervoasa pe secunda. Si totusi putem sa mergem inainte, si totusi putem sa functionam. Daca se intampla o dereglare a diferitelor organe si acestea trimit aceste informatii catre creier, creierul incearca sa le rezolve”, a explicat profesorul Vlad Ciurea.

Ceata in creier, un simptom Covid mai putin cunoscut

 

„In momentul de fata, creierul este suprafolosit, in sensul rau, datorita conditiilor de pandemie. Au venit spre el foarte multe informatii negative asupra creierului. Si creierul a fost bagat in ceata. De asta se si numeste sindromul de brain fog.

 

Am trecut si eu prin asta. Am avut si eu Covid si primele simptome de Covid, desi am avut miros, am avut gust, am avut de toate, dar eram in ceata. Nu puteam sa lucrez, nu puteam sa ma concentrez, aveam ceata in creier, brain fog. Dupa ce s-a terminat Covidul am avut o perioada de astenie, dar ceata s-a mentinut o saptamana. Nu mai efectuam legaturile repede, nu mai puteam sa vorbesc”, a spus neurochirurgul.

“Recomand tuturor sa faca tot ce e posibil sa petreaca timp cu altii, sa nu se izoleze”

Prof. dr. Vlad Ciurea a subliniat importanta informatiei pentru sanatatea creierului. Iar creierul se hraneste nu doar cu cuvinte, adica comunicare verbala, ci si cu starea de spirit a transmitatorului, adica prin comunicarea nonverbala.

 

„La fiecare discutie primim o serie de informatii – nu doar cuvinte, ci si starea de spirit a interlocutorului. Pentru fiecare raspuns, creierul cauta expresii si transmite emotii… In plus, functioneaza nenumarati centri (vizual, auditiv etc).

Discutiile efectiv intretin creierul. De aceea, recomand tuturor sa faca tot ce e posibil sa petreaca timp cu altii, sa nu se izoleze. Orice conversatie, cat de usoara, este foarte buna”, a mai spus Vlad Ciurea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *