Ninsori, lapoviță și temperaturi scăzute în toată țara. Anunț de la ANM

diminstrația Națională de Meteorologie anunță temperaturi scăzute și un val de precipitații în toată țara în perioada care urmează. Temperaturile scad și cu 10 grade în sudul țării, iar ninsorile pun stăpânire pe mai multe județe.

Cum va fi vremea în perioada următoare

Directorul ANM, Florinela Georgescu, prezintă situaţia vremii din prezent, dar şi din zilele următoare.

“În primul rând, ne aşteptăm ca vremea să fie rece, fiind vorba despre o diferenţă impresionantă de temperatură, mai ales în jumătatea de sud-est a ţării, comparativ cu ziua de ieri.

La această oră, sunt temperaturi de până la 7 grade, uşor negative în vestul, nordul şi centrul teritoriului.

Aşteptăm ca, în orele următoare şi pe parcursul acestei nopţi, aria precipitaţiilor să se extindă. În partea de nord a ţării vor predomina ninsorile, în rest, fiind vorba despre precipitaţii mixte. În zona Capitalei, în cursul acestei nopţi, pot exista şanse să ningă trecător.

Pentru partea de sud, nu ne putem aştepta ca stratul care se va depune să fie unul cu viitor, dar la munte este posibil ca ninsorile să contribuie, în aceste zile, la creşterea stratului de zăpadă.

La noapte, minimele se vor încadra între -9 şi 2 grade, poate chiar uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, acolo unde şi mâine noapte va fi foarte rece.

Mâine, pe parcursul zilei, vor fi temperaturi doar între -4 şi 6 grade, în partea de vest, nord şi centru, iar în noaptea de marţi spre miercuri, minimele se vor situa între -11 şi -5 grade, poate mai ridicate în zona litoralului.

La Bucureşti, minimele devin tot mai scăzute. La noapte, temperatura va fi de -1 grad, iar mânie noapte se vor înregistra  -6 grade. De miercuri, aşteptăm un proces de încălzire a vremii”, a declarat Florinela Georgescu, director ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *