Oamenii de știință au descoperit în sfârșit ce face apendicele și este destul de uimitor!

De ani de zile specialiștii din domeniul medical au fost de acord că apendicele este inutil, fiind doar o porțiune mică a intestinului gros.

Alfred Sherwood Romer și Thomas S. Parsons au spus chiar: „Importanța sa majoră pare să fie sprijinul financiar al profesiei chirurgicale”.

Dar s-a dovedit că și știința mai greșește uneori.

Cercetătorii au descoperit adevăratul scop al apendicelui și acesta este destul de uimitor.

 

În 2007, s-a realizat un studiu pentru a determina dacă apendicele era sau nu un organ important care adăpostește bacterii sănătoase, necesare pentru o sănătate intestinală optimă.

Și acum, un nou studiu de la Duke University Medical Center a descoperit că peste 50 de specii de pe arborele evolutiv al mamiferelor au apendice, iar diferența dintre mamifere este atât de mare încât trebuie să fi evoluat de până la 38 de ori.

Dacă acest lucru nu este suficient de uimitor, aceleași descoperiri ale aceluiași studiu sugerează că apendicele nu a evoluat din cauza vreunei schimbări externe în comportamentul uman. Descoperirile confirmă provizoriu ceea ce oamenii de știință au speculat de ani de zile – că apendicele are scopul de a adăposti bacteriilor bune.

„Deși nu există nicio certitudine, abundența de dovezi circumstanțiale reprezintă un argument puternic pentru rolul apendicelui ca loc în care bacteriile bune pot trăi în siguranță și netulburate până când sunt necesare”, a spus dr. William Parker, profesor asistent de chirurgie experimentală la Duke.

Deci, ce înseamnă asta pentru tine?

Motivul pentru care rata apendicitei în societățile industrializate este atât de mare se speculează a fi rezultatul reacției excesive a sistemului imunitar la paraziți și boli. Mai simplu spus, suntem prea curați și igienici și atunci când corpul nostru este expus la ceva neobișnuit, poate apărea o inflamație în apendice.

Dar, evident, apendicele nu este crucial pentru supraviețuire, deoarece milioane de oameni l-au eliminat… nu?

De fapt, funcția pe care se crede că apendicele o îndeplinește este una foarte importantă, dar în cazul în care ați fost operat de apendicită nu vă speriați, puteți ajuta la repopularea intestinului cu bacterii bune.

Puteți face acest lucru prin:

  • Consumul de alimente fermentate natural.
  • Luând probiotice.
  • Eliminarea alimentelor care irită mucoasa intestinală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *