Ouă umplute – reţeta perfectă de Crăciun 2022 şi Anul Nou 2023
Ouă umplute. Cea mai simplă și rapidă rețetă de ouă umplute, un preparat savuros pentru platourile cu aperitiv de la mesele de Crăciun 2022 și Anul Nou 2023!
Ouă umplute. Iată cum se prepară cele mai gustoase ouă pentru aperitiv pentru mesele de sărbători! Se prepară simplu și rapid, iar împreună cu salatele și preparatele tradiționale, fripturile și sarmalele, aperitivul de la mesele de Crăciun 2022 și Anul Nou 2023 va fi unul delicios.
Ouă umplute cu pate de porc
Ingrediente:
O cutie de pate de porc
O legătură mărar
6 ouă
Sare
Piper măcinat
1 lingură smântână
10 g unt
2 linguri muștar
6 gălbenușuri
Mod de preparare:
Cele șase ouă se pun la fiert timp de aproximativ 5-7 minute. După ce s-au fiert trebuie lăsate să se răcească în apă rece câteva minute. Când s-au răcit pentru a putea fi luate pot fi curățate. Se taie fiecare ou pe jumătate pe lungime și se îndepărtează cu grijă gălbenușul.
Gălbenușul de la fiecare ou se pune într-un bol sau vas unde se adaugă pe rând untul, pateul de ficat, sarea, piperul, smântâna, mărarul tocat și muștarul. Pentru o compoziție omogenă se poate folosi blender-ul pentru a amesteca și pentru a avea o pastă cremoasă.
Albușurile trebuie umplute cu crema obținută cu ajutorul unei lingurițe sau a unui poș care poate fi cu diferite modele. Ouăle umplute se dau apoi la frigider pentru câteva minute.
Ouăle umplute se pot orna cu frunzulițe de pătrunjel, cu măsline tăiate sau cu gogoșari. Pot fi servite alături de alte aperitive reci sau calde, în funcție de preferințele fiecăruia.
Ouă umplute cu iaurt și cașcaval
Ingrediente:
20 ouă
3 cutii iaurt
400 g maioneză
6 linguri cașcaval dat prin răzătoarea mică
5 linguri castraveciori murați, tăiați mărunt
3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se pun ouăle la fiert, trebuie lăsate pe foc timp de aproximativ 5-7 minute. Când s-au răcit pot fi curățate de coajă. Fiecare ou se taie pe jumătate pe lungime.
Gălbenușurile de la fiecare ou fiert trebuie scoase și puse într-un bol sau vas unde trebuie pisate și amestecate alături de cașcaval. Se adaugă apoi castraveții murați, o cutie cu iaurt și maioneza. Se pune sare și piper după gust. Nu este nevoie de o cantitate mare de maioneză pentru că nu este nevoie de o compoziție mult prea fluidă. În jumătățile de ou se pune crema obținută. Se pun într-un vas încăpător și se adaugă pe deasupra sosul făcut din maioneză care a rămas, iaurtul și verdeața, mărarul sau pătrunjelul tocat și ouăle umplute cu iaurt și cașcaval sunt gata.