Pârjoale de ciuperci mai bune și mai sănătoase decât cele cu carne – Nu mai schimbi rețeta

Ingrediente: 1 kg ciuperci curatate, spalate, fierte si scurse bine, 2 cartofi mari, un morcov mai marisor, 4 catei usturoi, cate jumatate de legatura patrunjel verde si marar

sare, piper, ulei, 4 linguri pesmet +/- 2 linguri / sau faina

 

Cum se prepară? Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja.

Paseaza-i bine cu accesoriul de facut piure.

 

Amesteca intr-un bol ciupercile trecute prin masina de carne, legumele pasate, verdeata tocata bine, cateii de usturoi pisati, sare si piper.

 

Omogenizeaza si adauga cele 4 linguri de pesmet/faina.

Amesteca bine. Trebuie sa obtii un amestec bun de modelat, destul de tarisor. Dai la rece pentru 20 de minute.

Pui uleiul la incins intr-o tigaie. Iei cu mana din compozitie si modelezi bilute rotunde, pe care apoi le aplatizezi, le dai prin faina, le bati bine si le plonjezi in uleiul inins.

 

Sfat: pune doar o chifteluta si las-o sa vezi cum se comporta la prajit, cand o invarti Daca se desface din ea compozitie mai adauga faina.

Cand chiftelutele sunt rumene pe-o parte invarte-le pe cealalta cu ajutorul unei linguri.

 

Scoate chiftelutele pe servetele absorbante si lasa-le sa se raceasca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *