Pere coapte, cu scorțișoară și granola
Un desert delicios de toamnă
Porții: 4
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
2 pere mari;
2 lingurițe zahăr;
1/4 linguriță scorțișoară;
1/4 merișoare uscare sau mix de fructe uscate;
O mana de granola cu conținut scăzut de grăsimi;
1/4 cană suc de mere;
1 iaurt cu gust de vanilie si conținut scăzut de grăsimi, înghețat, împărțit in 4 porții.
Mod de preparare:
1. Spală și curata perele de coaja, apoi taie-le pe jumătate. Folosește o lingură pentru a îndepărta semințele din mijloc.
2. Pune perele tăiate cu partea tăiată in sus într-o tava pentru plăcintă. Amestecă zahărul si scorțișoara și presară-le peste pere.
3. Amesteca merișoarele și granola și pune-le deasupra perelor. Stropește-le cu suc de mere și acoperă totul cu hârtie de copt.
4. Coace-le in cuptorul cu microunde pentru 6-8 minute, la temperatura mare sau pana când perele devin mai moi. Lasă-le la răcit 5 minute, apoi servește-le alături de iaurtul înghețat.
Pofta buna!
Conținut nutritiv estimat per porție: Calorii 176, Grăsimi 2g, Proteine 3g, Carbohidrați 40g, Fibre 4g, Colesterol 16 mg, Fier 1mg, Sodiu 32 mg, Calciu 78 mg.