REȚETE

Pere coapte, cu scorțișoară și granola

Un desert delicios de toamnă

Porții: 4

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

2 pere mari;

2 lingurițe zahăr;

1/4 linguriță scorțișoară;

1/4 merișoare uscare sau mix de fructe uscate;

O mana de granola cu conținut scăzut de grăsimi;

1/4 cană suc de mere;

1 iaurt cu gust de vanilie si conținut scăzut de grăsimi, înghețat, împărțit in 4 porții.

Mod de preparare:

1. Spală și curata perele de coaja, apoi taie-le pe jumătate. Folosește o lingură pentru a îndepărta semințele din mijloc.

2. Pune perele tăiate cu partea tăiată in sus într-o tava pentru plăcintă. Amestecă zahărul si scorțișoara și presară-le peste pere.

3. Amesteca merișoarele și granola și pune-le deasupra perelor. Stropește-le cu suc de mere și acoperă totul cu hârtie de copt.

4. Coace-le in cuptorul cu microunde pentru 6-8 minute, la temperatura mare sau pana când perele devin mai moi. Lasă-le la răcit 5 minute, apoi servește-le alături de iaurtul înghețat.

Pofta buna!

Conținut nutritiv estimat per porție: Calorii 176, Grăsimi 2g, Proteine 3g, Carbohidrați 40g, Fibre 4g, Colesterol  16 mg, Fier 1mg, Sodiu 32 mg, Calciu 78 mg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *