Plăcintă cu brânză dulce şi stafide – Uşoară, rapidă şi delicioasă!

Plăcinta cu brânză dulce şi stafide – o reteta simpla si foarte usor de preparat, apetisanta, aromata, care se topeste in gura. Este un adevarat deliciu culinar care te ameteste cu mirosul parfumat si te cucereste de la prima inghititura.

Ingrediente:
– 1 pachet aluat foietaj din comert,
– 800g – 1kg branza dulce,
– 4-5 linguri zahar,
– 5 oua,

– 100 gr. stafide,
– 1 lingura esenta de rom,
– esenta vanilie,
– coaja rasa de lamaie,
– 1 ou+200ml smantana,
– 1-2 linguri de gris (optional).

Mod de preparare

1. Intr-un bol am pus la hidratat stafidele in apa calduta cu esenta de rom, circa 15 minute.

2. Am tapetat o tava cu unt si faina, am pus o foaie de aluat, am intepat-o cu furculita din loc in loc si am dat-o la cuptor pentru 10 minute la foc mic.

3. Intre timp, intr-un castron am batut cele 5 oua cu zaharul pana s-a topit.

4. Am adaugat branza, stafidele, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa si putina sare. Daca este prea apoasa se poate pune o lingura, doua de gris.

5. Am scos tava din cuptor, am adaugat compozitia si am nivelat-o.

6. Am pus cealalta foaie de aluat, pe care am intepat-o din loc in loc si am portionat-o superficial.

7. Deasupra am uns generos cu oul batut cu smantana si am dat-o la cuptor la foc mic, pana s-a rumenit.

Savurați-i aroma și gustul! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *