Prajitură cu Cremă de Ciocolată Albă – delicioasă și ușor de preparat!
Prajitura cu Cremă de Ciocolată Albă este delicioasă! Ca majoritatea prajiturilor pe care le prezint, si aceasta se prepara foarte usor. Uite ingredientele de care ai nevoie si modul cum se prepara!
Ingrediente pentru blat:
– 6 oua,
– 200 gr de zahar,
– 40 ml apa,
– 40 ml de ulei,
– 3 linguri de cacao,
– 200 gr de faina,
– un plic praf de copt.
Ingrediente pentru crema ganache:
– 400 g ciocolata alba,
– 400 ml frisca,
– 5 gr gelatina,
– un plic glazura Dr. Otker.
Ingrediente pentru sirop:
– 250 gr zahar,
– 500 ml apa,
– 1 plic cappuccino,
– 1 lingurita esenta de rom.
Mod de preparare
Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa.
Se pune pasta de galbenusuri peste albusurile batute, amestecandu-se usor. La sfarsit se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Pentru crema: frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata alba rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.
Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 – 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se raceasca.
Se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Gelatina nu se fierbe!
Crema astfel preparata se lasa la frigider 4-5 ore sau de seara pana dimineata. Apoi se bate bine cu mixerul, pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.
Pentru sirop: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. In momentul cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit.
Asamblare: blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza bine cu siropul de zahar ars. Peste primul blat se toarna crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata, apoi se aseaza al doilea blat bine insiropat.
Prajitura am imbracat-o in glazura rece de la Dr. Oetker, preparata dupa instructiunile de pe plic.
Se lasa prajitura la frigider cateva ore inainte de a o taia. Pofta buna!