Prajitura cu foietaj, crema de vanilie si frisca- Daca va plac prajiturile cu crema, nu uitati sa incercati aceasta reteta

Ingrediente:

 

2 buc. aluat foietaj

 

Crema 1:

 

1 l lapte

 

250 g zahar

 

4 galbenusuri

 

120 g budinca de vanilie

 

Crema 2:

 

4 albusuri

 

100 g zahar

 

In plus:

 

1/2 l smantana sau frisca lichida

 

zahar pudra pentru decor si pentru smantana (dupa gust)

 

Mod de preparare:

 

Am cumparat aluat foietaj intreg.

 

Intindeti aluatul si coaceti-l pe cealalta parte a tavii de copt.

Temperatura 220 C, timp de coacere aproximativ 7 minute.

 

Folositi o furculita pentru a intepa bulele inainte de coacere.

 

Combinati toate ingredientele pentru crema intr-o oala si gatiti-o sub forma de budinca.

 

In acelasi timp, batem albusurile spuma si zaharul.

 

Amestecati spuma de albusuri cu budinca fierbinte si amestecati usor bine.

Intindeti rapid crema rezultata peste una dintre bucatile de aluat copt si lasati-o sa se raceasca.

Pentru smantana racita se bate 1/2 litru de smantana cu zaharul si se bate pana se intareste.

Se intinde peste crema si se aseaza a doua bucata de aluat, se presara cu zahar pudra.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *