REȚETE

Prajitura rasturnata cu mere la tigaie

Prajitura rasturnata cu mere la tigaie este atat de pufoasa si delicioasa, o reteta pe care neaparat trebuie sa o incercati in aceasta toamna. Aceasta minunata prajitura a fost coapta la tigaie, nu la cuptor, pare incredibil ca poti scoate din tigaie o prajitura atat de aratoasa, nu-i asa?

Ingrediente:

  • 150 g zahar fin;
  • 150 ml lapte;
  • 130 g unt moale;
  • 5 g praf de copt;
  • 3 mere medii;
  • 1 varf cutit sare;
  • 50 g unt + 3 linguri zahar brun (pentru caramel);
  • 300g faina;
  • 3 ouă.
  •          Pnem untul intr-un vas, adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o crema omogena. Adaugam ouale si un varf de cutit de sare si mixam pana le inglobam in aluatul de unt.
  •    Adaugam alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele la temperatura camerei si mixam continuu pana cand compozitia devine cremoasa.
  • Curatam merele, eliminam cotorul, si le taiem in feliute de cca 1-2 cm grosime.
  • Ungem tigaia cu unt, o pudram cu zaharul brun si asezam frumos, in raza, feliile de mar.
  • Punem aluatul peste mere si il nivelam.  Aluatul are o consistenta cremoasa, deci o sa-l nivelam cu grija astfel incat sa nu se deplaseze feliile de mar din tigaie.
  • Punem tigaia pe foc foarte mic, pe ochiul de aragaz cel mai mare, o acoperim imediat cu un capac si o coacem pentru 30-35 minute.
  • In momentul in care suprafata prajiturii este plina de mici gaurele, ridicam capacul si o apasam usor cu degetul. Daca aluatul nu se lipeste de deget, atunci este timpul sa intoarcem prajitura pe cealalta parte.
  • Singurul pas un pic mai migalos din aceasta reteta, este intoarcerea prajiturii de pe o parte pe cealalta.
  • Punem o farfurie deasupra tigaii si rasturnam prajitura pe farfurie, apoi o asezam din nou in tigaie. Daca prajitura se lipeste de farfurie, o scuturam putin si o impingem cu o spatula din nou in tigaie. O sa vedeti ca se intoarce cat se poate de rapid, nu vor fi probleme.
  • Coacem prajitura pe cealalta parte, tot la foc foarte mic, inca 10 minute, acoperita cu capac, apoi stingem focul, scoatem capacul si o lasam inca 2-3 minute in tigaie.
  • O rasturnam pe un platou si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o pudram cu zahar pudra vanilat.
  • Daca vreti sa o serviti cu inghetata, atunci o taiati cand inca este usor calduta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *