Prăjitura Ziua și Noaptea, de post – ușor de preparat și foarte gustoasă!
Prajitura Ziua si Noaptea, in varianta de post, este o prajitura deosebit de gustoasa si mai ales destul de economica, avand in vedere ca nu contine oua, lapte sau unt.
Este o prajitura care va va suprinde prin modalitatea simpla de pregatire. Pur si simplu aveti nevoie de doar cateva ingrediente, foarte accesibile, iar rezultatul este unul spectaculos!
Ingrediente:
– 500 ml apa minerala (2 cani),
– 250 ml ulei (1 cana),
– 200 gr zahar (1 cana),
– 1 lingurita esenta de vanilie,
– 1 lingurita esenta de rom,
– 1 lingurita praf de copt,
– 500 gr faina,
– 2 lingurite cacao,
– 100 gr nuca macinata.
Mod de preparare
Punem intr-un bol apa minerala, uleiul, zaharul, esenta de vanilie si amestecam ca sa se dizolve zaharul. Adaugam faina si praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Impartim in doua compozitia si in una din ele adaugam cacao si esenta de rom si incorporam.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt compozitia alba si nivelam (dimensiuni tava 25*35).
Turnam deasupra compozitia cu cacao si nivelam.
Presaram nuca macinata grosier, astfel incat sa ramana si bucatele mai mari.
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru aproximativ 30 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem cuburi.
Poftă bună alături de cei dragi!