Remediu naturist eficient împotriva tulburărilor de somn

Tulburările de somn sunt o problemă care afectează atât bărbaţii, cât şi femeile.

Deşi la prima vedere poate părea inofensivă, deprivarea cronică de somn poate duce la hipertensiune, lipsă de energie, depresie, oboseală şi greaţă.

 

Mulţi oameni nu conştientizează că o sănătate bună şi o stare generală de bine depind într-o mare măsură de calitatea somnului.

 

În timpul somnului creierul procesează şi filtrează informaţia adunată în timpul zilei, în timp ce întreg corpul intră într-o stare de relaxare şi regenerare accelerată.

 

Insomnia poate fi rezultatul multor factori, printre care se pot număra: o deficienţă de minerale, o dietă nesănătoasă, stresul şi nu în ultimul rând, stilul de viaţă.

Tulburările de somn şi somnul insuficient afectează milioane de oameni. Dacă te numeri printre aceştia nu-ţi fă griji!

 

Există un remediu pe care îl poţi prepara singur şi care poate îmbunătăţi semnificativ calitatea somnului tău şi conţine două ingrediente la îndemâna tuturor – banană şi scorţişoară.

 

Banana

Acest fruct exotic are un conţinut ridicat de potasiu, magneziu şi triptofan care ajută la un somn mai bun. Aceste minerale reduc sau chiar elimină efectele negative ale nivelului ridicat de cortizol din organism, ceea ce ajută la relaxarea muşchilor şi a vaselor de sânge.

 

Scorţişoara

Acest condiment are nenumărate beneficii pentru sănătate. Pe lânga aroma şi mirosul plăcut, scorţişoara ajută organismul să se relaxeze. În plus, combate şi problemele digestive.

 

Ingrediente:

– 500 ml apă,

– 1 banană,

– un praf de scorţişoară.

Preparare:

1. Adu apa la punctul de fierbere, apoi adaugă banana feliată.

 

2. Fierbe amestectul timp de 10 minute, apoi strecoară-l şi toarnă-l într-o cană.

 

3. La final presară un vârf de cuţit de scorţişoară pentru a îmbunătăţi gustul şi a-i creşte beneficiile pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *