Rețetă: Cel mai delicios desert al copilăriei: Melci cu mere și scorțișoară. Ies extrem de pufoși!
Aluat:
Faina – 500 g, drojdie – 15 g, unt – 80 g, oua – 1 bucata, galbenus – 1 bucata, lapte – 300 ml, zahar – 100 g, sare – 5 g.
Umplere:
Mere – 4 bucati, Zahar – 150 g, Scortisoara – 5 g, Albus - 1 bucata, Lapte – 5 ml
Mod de preparare:
Se toarna laptele intr-un bol mai mare, se adauga zaharul, sarea, drojdia si se bate.
Adaugati un ou intreg, un galbenus si bateti din nou.
Citeste si: Cea mai simpla prajitura cu mere. Se prepara in 5 minute si are un gust minunat.
Se adauga untul taiat cubulete si faina.
Acum procesati aluatul cu mana intr-o chifla nelipicioasa si uniforma.
Acoperiti vasul cu o carpa si lasati la dospit 40 de minute la loc cald.
Intre timp, pregatiti-va sa pregatiti umplutura.
Curatati merele, indepartati tulpina si dati-le pe razatoare.
Puneti-le intr-o tigaie incinsa, acoperiti cu zahar, scortisoara si lasati-le sa se caleasca impreuna.
Dupa ce a crescut, intindem aluatul intr-un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime si intindem pe el umplutura de mere.
Taiati aluatul in opt fasii si rulati-le pe toate intr-un melc.
Tapetati tava de copt cu hartie de copt si asezati pe ea melcii.
Intr-un castron mai mic, amestecati albusurile cu laptele si intindeti amestecul rezultat pe melci.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Apoi puteti servi imediat.