Rețeta celui mai renumit desert: Floare de colț. Cum să pregătești acest desert rafinat și spectaculos

Lista de ingrediente:

Blat cacao:

 

6 ouă

4 linguri făină

3 linguri cacao

6 linguri zahăr

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Bezea cocos:

 

4 albușuri

6 linguri zahăr

120 grame cocos

Cremă:

 

4 gălbenușuri

5 linguri zahăr

40 grame amidon alimentar

300 mililitri lapte

esență de vanilie

200 grame unt (80%)

1 compot ananas

200 mililitri frișcă lichidă

50 grame ciocolată albă pentru decor

Cum se prepara:

Pentru blat, mixăm într-un castron albușurile cu un praf de sare, adăugăm apoi zahărul, gălbenușurile,făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Omogenizăm cu o lingură, apoi întindem compoziția în tava cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor timp de circa 15 minute la 180 de grade Celsius.

 

În acest timp, mixăm albușurile spumă, adăugăm zahărul și amestecăm până se topește. Când bezeau este fermă și tare, adăugăm cocosul și omogenizăm cu o spatulă din plastic. Întindem peste blatul aflat la copt și mai coacem încă 10-15 minute, până când se întărește.

 

Pentru cremă, batem gălbenușurile cu zahărul, iar apoi adăugăm amidonul dizolvat în laptele rece. Se pune totul într-o cratiță pe foc mic până se îngroașă, amestecând continuu ca să nu se lipească. Când s-a făcut ca o budincă, luăm de pe foc și adăugăm esență de vanilie.

Se acoperă cu o folie alimentară și lăsăm să se răcească. Mixăm untul de la temperatura camerei cu câte o lingură din crema răcită și adăugăm bucățile de ananas tăiate în prealabil. Crema obținută o întindem peste bezeaua de cocos rece, ir apoi mixăm frișca spumă și o întindem peste cremă. Deasupra radem ciocolată albă sau neagră, în funcție de preferințe și se lasă la rece cel puțin două ore.

 

Poftă bună!

 

Sursa: https://spynews.ro/beautylifestyle/retete/reteta-prajitura-floare-de-colt-cel-mai-renumit-desert-272054.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *