Rezolvă problemele sanitare din baie

Problemele sanitare nu sunt niciodată floare la ureche. Chiar și cele mai minore probleme care apar din când în când sunt pentru unii dintre noi adevărate dezastre sanitare, aducătoare de bacterii și microbi. Iar dacă ne gândim la problemele care se întâmplă adesea în băile noastre, cu adevărat am da orice să nu ni se întâmple nouă niciodată.

 

Gândiți-vă doar la o toaletă care dă pe dinafară și toată mizeria amenință să se răspândească rapid prin toată casă. Nici să stai în duș și să vezi că apa uzată îți trece de glezne și nu dă semne să se scurgă nu este deloc plăcut. Acestea sunt doar două dintre cele mai neplăcute probleme sanitare care se întâmplă frecvent în băile noastre.

 

În astfel de situații, dacă locuiți în Sector 6, puteți apela la gama amplă de servicii sanitare pe care le poate oferi un instalator Sector 6. Problemele menționate aici nu sunt nicidecum minore și necesită atenția unui profesionist. Totuși, trebuie să știți că sunt câteva metode prin care puteți evita astfel de probleme, la fel cum sunt și câteva modalități prin care puteți păstra sistemul sanitar într-o stare foarte bună de funcționare. Vom discuta despre toate acestea și despre serviciile pe care vi le poate asigura un instalator Sector 6 în rândurile următoare.

 

De ce se înfundă dușul?

 

Apa din duș care se scurge încet sau nu se scurge deloc este numită deseori apă stagnantă și vă avertizează că scurgerea dușului este înfundată. Cauzele unei scurgeri înfundate pot fi multe, de la un mic blocaj la o obstrucție majoră în linia de canalizare principală. Este esențial să investigați cât mai repede sursa blocajului, astfel încât să puteți stabili dacă este o reparație minoră pe care o puteți efectua pe cont propriu sau cel mai bine ar fi să contactați un instalator Sector 6 care dispune de metode profesionale de desfundare a scurgerilor.

 

Multe persoane nu știu, întâi de toate, care sunt semnele unei scurgeri înfundate atât de rău încât problema nu mai suportă amânare. Dacă apa din duș se scurge încet sau stă în duș timp de mai multe minute după ce ați oprit robinetul, acesta este, de obicei, un semn că scurgerea s-a înfundat sau se formează o acumulare de păr și de săpun din ce în ce mai mare. De asemenea, un miros neplăcut care vine din scurgere este un semn suplimentar că scurgerea este blocată din cauza resturilor care înfundă pereții interiori ai țevilor.

Un blocaj sever în scurgerea dușului poate duce chiar la inundații în baie sau la tot felul de alte scurgeri care amenință funcționalitatea băii. De exemplu, apa se poate scurge prin îmbinările dușului sau dacă aveți mici găuri în duș, în chitul faianței sau în chitul gresiei, apa se poate infiltra prin acele mici găuri, iar de acolo își poate croi drum spre alți pereți, provocând daune grave.

 

După cum puteți observa, o scurgere înfundată nu este o problemă care poate suporta amânare. Din momentul în care sesizați aceste semne, este indicat să apelați la un instalator Sector 6 și să stabiliți care sunt cele mai bune soluții pentru problema cu care vă confruntați.

 

Mai apoi, cei mai mulți dintre noi dorim să știm ce anume cauzează blocaje în scurgeri, tocmai pentru a evita astfel de greșeli care ne dau mari bătăi de cap. Blocajele mici în scurgerea dușului sunt cauzate, de obicei, de o acumulare de spumă de săpun, de murdărie și de fire de păr. Părul lung, în special, poate bloca cu ușurință canalul de scurgere, iar săpunul agravează problema, deoarece face ca părul să se lipească mai ușor de pereții scurgerii. De asemenea, dacă aveți un animal de companie cu blană lungă și deasă pe care obișnuiți să îl spălați în duș, trebuie să acordați și mai multă atenție stării de funcționare a dușului. Având în vedere aceste depuneri, cursul apei devine din ce în ce mai obstrucționat, până când este blocat cu totul.

 

În cazul în care scurgerea dușului se înfundă în mod repetat, în ciuda numeroaselor lucrări de reparații și de curățare a scurgerilor, acest lucru poate indica un blocaj mai sever în linia principală de canalizare. Cu alte cuvinte, acea acumulare de păr, murdărie și spumă de săpun nu se află doar în scugerea dușului, ci în conducta de canalizare. Un astfel de dop pe canalizare este mai dificil de înlăturat. În cele mai multe cazuri, instalatorii au de-a face cu probleme severe, deoarece un dop pe canalizare se formează din cauza tuturor lucrurilor pe care le aruncăm în scurgerile din toată casa, nu doar în scurgerea dușului.

 

Dacă bănuiți că vă confruntați cu o canalizare înfundată, trebuie să apelați la un instalator Sector 6 care poate diagnostica corect gravitatea problemei și poate decide care este cea mai bună soluție. Așa cum am menționat în rândurile anterioare, există câteva măsuri preventive pe care le puteți adopta pentru a vă menține scurgerea dușului curată și în stare excelentă de funcționare.

Trebuie să știți însă că soluțiile pe care urmează să vi le propunem sunt excelente pentru întreținerea obișnuită și pot fi eficiente pentru îndepărtarea blocajelor mai mici și mai puțin grave. Nu sunt suficient de puternice pentru a înlătura dopurile din canalizare sau depunerile severe de murdărie din scurgere. Pentru remedierea unor astfel de probleme, doar metodele profesionale propuse de un instalator Sector 6 vă pot fi de ajutor.

 

Apă fierbinte

 

Este indicat să turnați apă fierbinte în scurgerea dușului cel puțin o dată pe săptămână pentru a vă asigura că orice depuneri de murdărie și săpun sunt dizolvate și îndepărtate. Temperatura ridicată a apei ajută la descompunerea spumei de săpun și a mizeriei acumulate. Turnând apă fierbinte regulat în scurgeri, puteți să vă păstrați sistemul sanitar într-o stare optimă de funcționare.

 

Pompă de desfundare

 

Utilizarea unei pompe de cauciuc special pentru desfundat scurgeri poate fi o modalitate eficientă de a îndepărta blocajele cauzate de păr. Puteți unge marginile pompei cu puțină vaselină pentru a aspira mai bine aerul, făcând pompa mai eficientă. Utilizarea regulată a unei pompe de desfundat va opri acumularea firelor de păr și a murdăriei. Totuși, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să puneți un capac de scurgere în timpul dușului care să rețină firele de păr pe care le puteți arunca apoi la gunoi.

 

Oțet și bicarbonat de sodiu

 

O depunere mai mare și mai veche poate avea nevoie de mai mult decât o pompă de desfundat. Oțetul combinat cu bicarbonat de sodiu reprezintă o metodă naturală de a dizolva blocajele de păr și de săpun, fără a recurge la substanțe chimice dăunătoare. Se toarnă mai întâi în scurgere o ceașcă de bicarbonat de sodiu, iar după câteva minute, turnăm în scurgere o ceașcă de oțet. Lăsăm acest amestecăm să acționeze câteva ore pentru a dizolva blocajul, apoi clătim scurgerea cu apă clocotită.

 

Partea bună a acestei combinații de ingrediente pe care fiecare le avem în casă este dată  eficiență. Bicarbonatul de sodiu și oțetul acționează eficient și rapid, descompun acumulările de săpun și murdărie, nu emană gaze toxice și nici nu corodează scurgerile, așa cum se întâmplă în cazul detergenților din comerț. Totuși, trebuie să știți că această combinație ieftină și la îndemână nu este la fel de eficientă și pentru scurgerea din bucătărie, acolo unde resturile alimentare, grăsimile și uleiurile au nevoie de detergenți ceva mai puternici.

 

Pentru îndepărtarea blocajelor din scurgerea din bucătărie, cel mai bine este să apelăm la un instalator Sector 6 care dispune de metode performante pentru eliminarea blocajelor cauzate de resturi de mâncare, uleiuri arse, oase de pește, zaț de cafea și alte lucruri pe care obișnuim să le aruncăm în scurgere fără să ne gândim la consecințe.

 

Produse chimice de curățare a scurgerilor

 

Detergenții chimici pe care îi găsim pe rafturile magazinelor pot părea o soluție rapidă și ieftină pentru a remedia scurgerea înfundată, dar, în realitate, utilizarea regulată a acestor substanțe chimice caustice poate provoca deteriorarea țevilor și a dușurilor, poate fi periculoasă pentru sănătatea tuturor membrilor familiei și poate contamina mediul. Acești detergenți pe bază de substanțe chimice emană gaze toxice pe care nu este deloc indicat să le inhalăm și corodează rapid țevile. Dacă scurgerea este într-atât de blocată încât să considerați că este timpul să apelați la astfel de detergenți caustici, atunci cel mai bine ar fi să contactați un instalator Sector 6 care vă poate propune soluții mai sigure și mai eficiente pentru desfundarea scurgerii.

 

În timp ce întreținerea regulată poate ajuta la prevenirea depunerilor de mizerie într-o oarecare măsură, uneori o curățare profesională a scurgerilor este cea mai bună metodă de a menține scurgerea într-o stare excelentă de funcționare. Dacă scurgerea dușului continuă să se înfunde, poate fi un semn de blocaj în linia de canalizare principală, care, dacă este neglijată, poate provoca daune grave sistemului de canalizare și locuinței dumneavoastră. Un instalator Sector 6 vă poate pune la dispoziție o gamă largă de soluții de curățare și desfundare a scur gerilor.

În funcție de severitatea problemei, se poate opta pentru desfundarea scurgerii cu un șarpe sau cu un jet puternic de apă. De asemenea, un instalator Sector 6 poate remedia rapid și cealaltă problemă cu care ne putem deseori confrunta, și anume toaleta care revarsă.

 

Cauza unei toalete care se revarsă

 

Există câteva motive pentru care toaleta se revarsă. Cel mai probabil, toaleta s-a înfundat. S-ar putea să existe un exces de hârtie în țevi sau cineva din casă a aruncat un obiect necorespunzător în toaletă. Întotdeauna, copiii mici trebuie supravegheați atunci când merg la baie. Deși lor li se poate părea un joc amuzant să arunce o jucărie sau o sticlă de șampon în toaletă, doar un instalator știe ce daune poate cauza acest joc.

 

De asemenea, toaleta mai poată să se reverse dacă vasul nu corespunde cu sistemul sanitar. Contează foarte mult și vârsta locuinței dumneavoastră. În funcție de momentul în care a fost construită locuința dumneavoastră și când a fost efectuată ultima întreținere preventivă în sistemul de instalații, conductele fie au ruginit, fie suferă depuneri considerabile de minerale. În cazul în care casa dumneavoastră este înconjurată de copaci, ar putea exista, de asemenea, posibilitatea ca rădăcinile copacilor să interfereze cu linia principală de canalizare.

 

În momentul în care vă dați seama că aveți de-a face cu o toaletă care se revarsă, asigurați-vă că opriți alimentarea cu apă la toaletă sau la baie cât mai curând posibil. Imediat apelați la un instalator Sector 6 pentru a rezolva problema, deoarece el va avea experiența necesară, precum și instrumentele necesare la îndemână pentru a rezolva rapid și eficient problema.

 

Pentru a evita această uriașă neplăcere, este indicat să nu aruncați în toaletă scutece, pemperși, produse de igienă feminină, alte obiecte voluminase și nici lucruri din material plastic, cum ar fi ața dentară. De asemenea, nu aruncați în vasul de toaletă șervețele demachiante, dischete de curățare, vată, șervețele sau prosoape de hârtie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *