SECRETELE SĂNĂTĂȚII

Sfecla roșie abundă în magneziu, calciu, fier, potasiu, vitamina C, fosfor, mangan – Iată modul corect de a o consuma pentru întărirea ficatului

icatul este unul dintre cele mai solicitate organe ale corpului. Responsabil pentru peste 500 de funcţii, ficatul joacă un rol important în funcţionarea sistemului imunitar, a metabolismului, a sistemului digestiv şi a sistemului de detoxifiere.

Cum contribuie sfecla roşie la întărirea sănătăţii ficatului?

Sfecla roşie abundă în magneziu, calciu, fier, potasiu, vitamina C, fosfor, mangan, şi mai conţine conţine betaina, caroten şi vitamina B. Betaina este o substanţă cu efect hepatoprotector şi stimulator al bilei. În plus, betaina este importantă pentru reducerea homocistinei din sânge, informează medicii. Cea mai mare concentraţie de betaină se găseşte către vârful sfeclei, adică în dreptul tulpinii cu frunze. Mulţumită acestei substanţe, sfecla este un excelent remediu pentru detoxifiere.

Sucul de sfeclă roşie acţionează ca un protector hepatic puternic, regenerează celulele hepatice şi stimulează funcţia hepatică. Consumarea cu regularitate a acestui suc, dar şi a sfeclei în stare crudă, încetineşte evoluţia bolilor cronice de ficat şi are efecte benefice în cazul steatozei (boala de ficat gras).

Iată mai jos reţeta pe bază de sfeclă roşie care te va ajuta:

Ingrediente:

  • o sfeclă roşie
  • un morcov
  • o jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Spală și curăță de coajă sfecla ,morcovul și lămâia. Pune-le la storcător și extrage sucul.
Consumă acest preparat zilnic și îți vei regenera ficatul și îți vei îmbunătăți considerabil starea de sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *