Siropul de gutui, remediul perfect pentru întărirea imunității, combaterea gripei și răcelii! Beneficii și rețetă.

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de aroma gutuilor, pe lângă gem, compot sau dulceață, prepară și un sirop de gutui. Este aromat, iar culoarea este îmbietoare.

Având un conținut ridicat de vitamina C, acest sirop ajută la întărirea imunitatii și tratarea răcelii. Este recomandat, în special, în sezonul rece.

Ai nevoie doar de 2 ingrediente:
× 1 kg gutui coapte (cântărit după îndepărtarea semințelor),
× 1 kg zahăr.

Cum se prepară siropul de gutui?
 Pentru început va trebui să speli gutuile și să le tai în 4.
 Îndepărtează-le cotoarele cu semințe.

 Taie apoi gutuile în bucăți cât mai mici.
 Spală foarte bine borcanele în care urmează să pui siropul de gutui.

 Aranjează bucățile de gutui în borcane, apoi toarnă zahăr deasupra.
 Agită borcanele pentru ca zahărul să ajungă până la fundul acestora.

 Lasă borcanele cu gutui deoparte pentru aproximativ 2-3 zile. În acest timp fructele vor elibera zeama. Amestecă ocazional pentru ca zahărul să se dizolve.

După 2-3 zile, gutuile vor lăsa atât de multă zeamă încât borcanele se vor umple. Depozitează apoi borcanele cu sirop de gutui în frigider

Poți să adaugi sirop de gutui în paharul cu apă sau în ceașca cu ceai. Îi oferă un gust deosebit de bun.

Pe lângă faptul că este foarte gustos, siropul de gutui preparat dupa această rețetă este și foarte sănătos.

Siropul de gutui are o serie de proprietăți care promovează sănătatea:
> susține imunitatea,
> ajută la combaterea mai rapidă a răcelilor, gripei, infecțiilor sistemului respirator,
> ameliorează tusea uscată,

 ajută în stările de oboseală asociate schimbărilor de temperatură,
> accelerează metabolismul,
> ajută la indigestie,
> calmează arsurile la stomac și alte afecțiuni digestive.

Consumă-l și tu dacă vrei să ai grijă de sănătatea ta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *