Tonic medicinal puternic cu 3 ingrediente pe care îl puteți face pentru a vă detoxifia ficatul și rinichii

Organismul nostru are nevoie de o detoxifiere ocazională care va elimina toate toxinele si deșeurile acumulate și astfel va susține funcția organelor corpului.

„Kvass” este un tonic medicinal puternic gazos, cu un gust distinct, consumat în mod tradițional în Europa de Est și făcut prin fermentarea pâinii veche. Este plin de nutrienți și oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate.

Dacă îi adaugi proprietățile medicinale ale sfeclei roșii, vei obține o băutură puternică care curăță rinichii și ficatul și îmbunătățește procesul digestiv.

Kvass-ul își are originea în Rusia, unde este adesea făcut cu pâine de secară veche, iar în Ucraina, oamenii păstrează o sticlă de kvas de sfeclă în casă și o adaugă în supe, borș și vinegrete.

Conversia sfeclei roșii în kvas are loc într-un proces de fermentație, care îi sporește valoarea nutritivă și adaugă bacterii și enzime probiotice sănătoase care îmbunătățesc sănătatea intestinală.

Consumul de 4 linguri de kvas de sfeclă de două ori pe zi alcalinizează și curăță sângele, detoxifică ficatul, tratează pietrele la rinichi, ajută digestia și tratează afecțiunile comune.

Potrivit dr. Véronique Desaulniers, cea mai incitantă descoperire despre puterea kvasului de sfeclă sunt proprietățile sale anticancerigene. Îmbunătățește funcția celulară sănătoasă, chelatează organismul, eliminând metalele grele și toxinele, precum și expunerea la radiații.

Un studiu recent al Universității din Michigan a găsit o legătură între nivelurile sănătoase de probiotice și tractul digestiv sănătos cu funcția sistemului imunitar. De asemenea, kvasul este un aliment de patrimoniu care a fost apreciat și folosit de sute de ani, ca tonic pentru sănătatea generală și în special pentru sănătatea intestinului. Kvasul din sfeclă a fost folosit ca parte a protocoalelor de cancer în Europa de ceva timp, iar beneficiile sale devin acum populare și în Statele Unite.

Iată cum se prepară acasă:

Ingrediente

  • 4 sfecle roșii organică
  • 1 lingură de sare de Himalaya
  • Apă purificată
    Arome opționale: lămâie, portocală, ghimbir sau condimente

Mod de preparare:

Curățați sfecla de coajă, spălați-o și tăiați-o în cuburi mici. Puneți cuburile de sfeclă roșie într-un borcan de sticlă și turnați apa filtrată. Asigurați-vă că lăsați cel puțin 1 cm spațiu în partea de sus a borcanului, adăugați sarea de Himalaya și asezonați.

Apoi, acoperiți borcanul cu o cârpă sau cu un prosop și legați-l cu o bandă elastică.

Lăsați borcanul să stea cel puțin 3-5 zile, la temperatura camerei, și verificați-l zilnic.

Când devine roșu intens la culoare și observați bule de-a lungul supafeței lichidului, kvasul de sfeclă este gata. Luați cârpa, închideți cu un capac și puneți borcanul la frigider.

Când este gata, puteți lua 3-4 linguri din el de două ori pe zi.

În curând vei simți o îmbunătățire uimitoare a sănătății!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *