Tort cu nucă de cocos- Arată foarte bine și are un gust incredibil

Ingrediente:

Blat:

120 g unt

40 g zahar pudra

120 g ciocolata neagra

4 galbenusuri

5 albusuri

160g zahar

120 g faina

 

Umplere:

640 ml lapte

180 g fulgi de cocos

90 g zahar

30 g amidon de porumb

1 pliculet gelatina

360 ml frisca lichida

 

In plus, vom avea nevoie de:

gem

fulgi de nuca de cocos pentru decor

 

Mod de preparare:

Bateti untul cu zaharul pudra si galbenusurile de ou pana devin spumoase.

Topiti ciocolata pe abur si lasati-o sa se raceasca putin.

 

Albusurile se bat spuma cu zaharul.

 

Cand ciocolata s-a racit, se adauga in unt si se amesteca cu un mixer.

Se adauga treptat si faina.

 

Cu masa de ciocolata amestecata astfel, amestecati usor albusurile batute cu o lingura de lemn.

 

Se pune masa preparata intr-o forma rotunda, se tapeteaza cu hartie de copt si se coace la 170 de grade pentru aproximativ 50 de minute.

 

Pregatiti gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se pune laptele la fiert, se adauga zaharul, amidonul de porumb, gelatina si la final fulgii de cocos.

 

Gatiti pana se ingroasa.

Bateti frisca si amestecati-o cu amestecul de nuca de cocos.

Taiati blatul racit in jumatate si umpleti cu umplutura de nuca de cocos pregatita.

Apasati usor si puneti la frigider sa se intareasca, de preferinta peste noapte.

Ungeti blatul superior al tortului cu dulceata si stropiti cu fulgi de cocos.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *